Veľká noc v Kulpíne

Kovačický október a Rozspievané klenoty 2018

Oslavy Kovačického októbra sa začnú zajtra popoludní o 17.00 kladením vencov k pomníku padlým bojovníkom v druhej svetovej vojne. Večer o 21. h na námestí pred obecným domom vystúpia Đorđe David i Amadeus bend. V nedeľu 30. septembra v športovom centri Slávia usporiadajú súťaž vo varení fazuľovice. Ústredné oslavy sú naplánované na prvý októbrový víkend. Najviac podujatí bude v sobotu 6. októbra, keď počas celého dňa na námestí bude prebiehať rad programov: etno jarmok, tortiáda a karavána insity. V ten deň do Kovačice prichádza aj výrobný štáb známej televíznej relácie Žikina šarenica, takže si sobotňajšie akcie bude môcť pozrieť širšie auditórium. Relácia štartuje o 8.30 a v nej bude predstavená predovšetkým kovačická kultúra a gastronómia.

 

Kovačický október a Rozspievané klenoty 2018

 

V sobotu 6. októbra programy budú aj v Galérii insitného umenia a Galérii Babka, ako aj v Dome kultúry v Kovačici. V nedeľu 7. októbra sa bude súťažiť vo varení rybacej polievky, čo zorganizuje Združenie športových rybárov na svojom pozemku a na kovačickom trhovisku bude detský jarmok. Odznie aj prvá časť festivalu slovenských ľudových piesní Rozspievané klenoty.

 

Kovačický október a Rozspievané klenoty 2018

 

Dom kultúry 3. októbra z Kovačice vyzýva deti od 7 do 10 a 11 do 14 rokov, aby neváhali a zúčastnili sa vojvodinského Festivalu slovenských ľudových piesní v prednese detí Rozspievané klenoty 2018.

 

Kovačický október a Rozspievané klenoty 2018

 

Prosia odborných pracovníkov základných škôl, prípadne spolkov alebo združení, aby im najneskoršie do 12. októbra t.r. zaslali písomnú prihlášku a k tomu i telefonický potvrdili účasť jedného mladého speváka od 7 do 10 rokov a jedného mladého speváka od 11 do 14 rokov zo svojho prostredia v Záverečnej – finálovej časti festivalu, ktorá sa bude konať v nedeľu, 28. októbra 2018 v Dome Kultúry 3. októbra v Kovačici. Viac TU: http://kultura-kovacica.com/vyzva-na-ucast-na-26-festivale-rozspievane-klenoty-2018/

Aj v nasledujúce víkendy v októbri v Kovačici usporiadajú zaujímavé programy.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články