Veľká noc v Kulpíne

Kulpin fest 2019

V Kulpíne dnes štartoval a zajtra bude pokračovať 13. rock festival Kulpin fest. Keďže sa v minulom roku podujatie neusporiadalo, v tomto roku sa festival vrátil do kalendára našich kultúrnych podujatí so starým známym sloganom: „Najväčší malý festival vo Vojvodine". Tohtoročný comeback Kulpin festu sprevádza azda doteraz najbohatší program. Dnes večer vystupujú veteráni Southlandersi a Industrijski Kombinat z Báčskeho Petrovca ako aj najznámejšie mená Alen Islamović a Riblja čorba. Zajtrajší festivalový večierok bude sprevádzať tvrdší zvuk, ktorým sa zachová základná orientácia tohto festivalu a venovaný bude punkovej hudbe. Krv v žilách by návštevníkom mala rozprúdiť novosadská skupina 5 minuta slave a dve skupiny z Kragujevca: Epilog a ČBS, ako aj ideoví tvorcovia festivalu – Lude krawe z Báčskeho Petrovca.

 

Kulpin fest 2019

 

Kulpin fest 2019

 

Kulpin fest 2019

 

Kulpin fest 2019

 

Kulpin fest 2019

 

Kulpin fest 2019

 

Industrijski Kombinat z Báčskeho Petrovca, ktorý vznikol v roku 2015, prednedávnom vydal debutový album Dovoljno jak, na ktorom naspievali deväť piesní. Okrem týchto piesní na festivale zaspievali aj akýsi rockový mix pesničky Dedinka v údolí po slovensky. Hrajú zmiešaninu punk-rocku, kým ďalšia petrovská skupina Southlandersi, ktorí usporiadali svoj prvý koncert začiatkom roka 2018, pestujú mäkší dolnozemský slovenský rock. Pesničky zaspievali po slovensky.

Festival sa skončí v nedeľu v skorých ranných hodinách. Prebieha na starom mieste, na štadióne futbalového klubu FK Kulpín. Na tomto mieste festival i vznikol a jeho začiatky sú späté s futbalom. Čiže Kulpin fest nastal v júli roku 2005 s cieľom prezentovať hymnu FK Kulpína venovanú tomuto klubu, ktorú skomponovali iniciátori festivalu Kulpin fest, vtedajší bend Lude krawe vedený Kulpínčanom Svetozarom Zarem Govorčinom.

Na otvorenom dennom žúre v kempe v druhý festivalový deň vystúpi i Lego duo so zvukmi ex yu rocku. After party bude pokračovať aj po programe na hlavnom stage a tú časť programu má na starosti DJ crew MASSIVITY.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články