Veľká noc v Kulpíne

Štefanský program

Vo všetkých našich chrámoch sme včera oslávili Druhú slávnosť vianočnú – Štefana mučeníka a v niektorých slovenských osadách usporiadali aj Štefanské koncerty. V evanjelických kostoloch v Kovačici a v Selenči sa v štefanský podvečer spievali duchovné piesne a v Kulpíne na Štefanskom programe sa tradične tancovalo, spievalo a veselilo. Sieň Domu kultúry v Kulpíne bola vyplnená do posledného miesta.

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Kulpínčania ani tentokrát nesklamali – sieň domu kultúry bola pritesná pre všetkých záujemcov o program. Na úvod prítomných pozdravili moderátorka Viera Dorčová Babiaková a predseda KUS Zvolen Zoroslav Zima. Prvú časť programu otvorili starší folkloristi a potom javisko patrilo deťom a Dedkovi Mrázovi a zaspievala aj Pavlínka Zimová. Spevom sa predstavili aj mladí sólisti Pavel Poniger Forero, Shaili Ponigerová Forero, Maja Levárská, Andrea Valentíková, Zoroslav Zima a Ján Kolár. Spevákov doprevádzali hudobníci: Ondrej Maglovský a orchester v zložení Zdenko Makovník, Pavel Danko, Vladimír Čáni a Ján Kováč-Varga. Divadelné skeče zahrali herci: Zoroslav Zima, Viktor Šimo, Branislav Petráš, Branislav Cerovský, Igor Červený a Vladimír Milovanović. Tanečníci veteráni sa predstavili v choreografii Michala Čiliaka.

 

Foto: Ivana Hriešiková

 

Foto: Ivana Hriešiková

 

Foto: Ivana Hriešiková

 

Včera na Štefana v kovačickom kostole sa uskutočnil tradičný v poradí 23. Štefanský koncert. Martin Bajza, ev. Farár zjednoteného cirkevného zboru Kovačica zaželal všetkým príjemné chvíle v atmosfére druhého vianočného sviatku. V rámci Štefanského koncertu odzneli nábožné piesne s vianočnou tematikou.

 

Vianočná modlitba

 

Vianočná modlitba

 

V evanjelickom kostole v Selenči včera podvečer usporiadali vianočný koncert pod názvom Vianočná modlitba. Na ňom vystúpili Inkluzívny chór Ison z Nového Sadu, Komorný zbor Zvony, zborový spevokol Ozvena a trúbkari.

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články