Rada MS

V.K. Kulpín bez porážky na baráži

Volejbalisti V.K. Kulpína od 6. do 9. mája odohrali barážový turnaj na obsadenie miest v Prvej lige Srbska (prvá zväzová liga) v Prokuplji a to s V.K. Topličanin (Prokuplje), V.K. „FAP livnica" (Prijepolje) a V.K. "Laki star" (Belehrad). Bolo to namáhavé, ale Kulpínčania hrali mimoriadne dobre a všetkých troch súperov presvedčivo porazili. Prvý zápas odohrali s tímom V.K. „Fap livnica", ktorý je dobre financovaný, disponuje s veľkým rozpočtom a dobrými a vysokými volejbalistami. Ale, aj Kulpín má mimoriadne dobrých a vysokých volejbalistov, ibaže náš klub je s najmenším rozpočtom zo všetkých a napriek tomu presvedčivo vyhral s dobrou hrou s výsledkom 3: 1 (25: 21, 25: 19, 21: 25, 25: 15).

 

V.K. Kulpín bez porážky na baráži

 

V.K. Kulpín bez porážky na baráži

 

Nasledujúci deň Kulpínčani hrali s favorizovaným domácim tímom V.K. Topličanin (Prokuplje), hru začali ostro a ujali sa vedenia 17: 6 a potom sa nepochopiteľne uvoľnili a s veľkou pomocou rozhodcu domáci urobili obrat a ten set vyhrali s 26:24. To trhlo Kulpínčanov a opäť hrali mimoriadne dobre a vyhrali ďalšie tri sety (25:20, 25: 14, 25:22) a teda aj zápas. Na tretí deň hralo mužstvo Kulpín s veľmi dobrým tímom z Belehradu (ale aj prepotentným) a od začiatku naši sa snažili dokázať, že úlohu nehrá to, kto je z mesta a kto z dediny a ani to, kto má väčší rozpočet, ale víťazí kvalita hry a hráči. Vtedy naši odohrali snáď najlepší zápas na celom turnaji a presvedčivo zvíťazili 3: 0 (27: 25,25: 15,25: 19) a stali sa jediným tímom so všetkými tromi víťazstvami. Hráč a tréner V.K. Kulpína Boris Relota odborne viedol tím, mimoriadne dobre ho viedol aj ako kapitán, takže bol aj najlepším hráčom barážového turnaja. Všetci ostatní hráči Kulpína hrali veľmi dobre a všetci vstupovali do hry. Baráž teda vyhral dobrý tím, dobrý kolektív, skvelí priatelia, veselí, rozumní a kultúrni ľudia, a to bola formulka úspechu. Treba spomenúť aj významnú finančnú pomoc Obce Báčsky Petrovec vedenú predsedníčkou Jasnou Šprochovou a sekretárom pre šport Aleksandarom Nakićom, ktorí sú rovnako finančne dôležití, ako aj pomoc Miestneho spoločenstva Kulpín a jeho predsedu Miroslava Čemana, tiež sponzorov, pretože prenájom autobusov, hotelov a jedla pre celý tím si vyžadoval viac materiálnych zdrojov a bez tej pomoci by volejbalisti V.K. Kulpína nemohli cestovať na turnaj.

A občania Kurpína na čele so spomínaným predsedom miestnej samosprávy a predsedníčkou obce pripravili svojim športovým hrdinom veľkolepé privítanie v centre Kulpínu. Niekoľko stoviek Kulpínčanov s hudbou a kvetmi čakalo na príchod volejbalistov a iste títo chlapci a Kulpín nikdy nezažili nič podobné a navždy si to zapamätajú. Sľúbené im tiež bolo, že veľký bilbord s fotografiou volejbalistov bude stáť v centre Kulpínu. Aby bol pýchou Kulpína a Obce Báčsky Petrovac.

V Prokuplji hrali: Boris Relota, Stanislav Zima, Martin Lekár, Pavel Hasík, Daniel Peťkovský, Nemanja Petrović, Darko Ćirić, Nikola Emer, Duško Babić, Nemanja Gajičić, Petar Salatić, Vuk Barišić, Akeksej Bojkov a Danijel Hungar.

Treba zdôrazniť, že celých týchto jedenásť rokov od založenia klubu všetci hráči a tréneri hrajú a pracujú bez finančnej podpory, teda hrajú z lásky k volejbalu, Kulpínu a Obce Báčsky Petrovac. Nastal čas, aby boli konečne odmenení, alebo aspoň aby hráč a tréner Boris Relota (z Kulpína), ktorý je každý deň už 11 rokov v telocvični a učí a usmerňuje deti k volejbalu, získal aspoň stále zamestnanie na základnej škole J. A. Komenského. Celé tieto roky O.K. Kulpín viedol, mal na svojich pleciach celú organizáciu klubu, kontakt s volejbalovým zväzom, hľadal a nachádzal sponzorov a umožňoval tak hráčom mať všetko z potrebného vybavenia a podmienok pre hranie a tréningy.

 

Todor Radanov,

predseda kluba a jeden zo zakladateľov klubu

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články