Rada MS

Ocenené Mária Andrášiková a Tatiana Naďová

Tatiana Naďová z Pivnice a Mária Andrášiková z Báčskeho Petrovca si z rúk dočasne povereného ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Jána Horeckého 10. marca 2023 prevzali Ocenenie sv. Gorazda. Celoživotná trpezlivá práca, mimoriadny prínos pre školstvo a množstvo žiakov a študentov, ktorých pripravili na profesijný aj osobný život – aj takto by sa dali zhrnúť výsledky mnohých učiteľov, ktorí zasvätili svoj život svojmu povolaniu. Toto ocenenie pedagogickej práce nesúce meno svätého Gorazda je najvyšším prejavom uznania, aké môže pedagógom udeliť minister školstva a udeľuje sa od roku 1997. V tomto roku ho získalo 60 pedagógov. Tatiana Naďová a Mária Andrášiková získali Malú medailu sv. Gorazda a sú ocenené za dlhoročnú prácu v oblasti primárneho vzdelávania, v oblasti podpory vyučovania slovenského jazyka a vyučovania v slovenskom jazyku v Srbsku. Blahoželáme!

 

Pavel Hlásnik, Mária Andrášiková, Ján Horecký a Tatiana Naďová

 

Pavel Hlásnik, Mária Andrášiková, Ján Horecký a Tatiana Naďová

 

Ocenené Mária Andrášiková a Tatiana Naďová

 

Ocenené Mária Andrášiková a Tatiana Naďová

 

Dočasne poverený minister školstva Ján Horecký v minulý piatok v priestoroch Bratislavského hradu udelil Veľkú medailu, Malú medailu a Ďakovný list sv. Gorazda pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. Symbolicky sú tieto ocenenia nazvané po prvom známom učencovi v dejinách slovenského národa a sú uznaním mimoriadneho pedagogického úsilia, talentu, nasadenia či vernosti pedagogickej profesii, ako aj práce v prospech školstva či výchovy.

Slávnostný akt sa uskutočnil v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu.

„Učiteľstvo je investícia svojho života do života mnohých. Vyžaduje si holistický prístup, zapojenie mysle a srdca. Osobitne dnes vás spoločnosť, my všetci, veľmi potrebujeme. Vy ste soľou života v školách a školských zariadeniach, vaše dobré a ochotné ruky, mysle a srdcia formujú naše deti a spoločnú budúcnosť," prihovoril sa oceneným pedagógom a symbolicky aj všetkým učiteľom minister Ján Horecký. Viac TU: https://www.minedu.sk/ocenenie-sv-gorazda-si-z-ruk-docasne-povereneho-ministra-skolstva-jana-horeckeho-prevzalo-60-pedagogov/

Veľkú medailu svätého Gorazda si prevzalo 15 učiteľov a učiteliek, Malú medailu svätého Gorazda udelil rezort školstva 19 pedagógom a Ďakovný list svätého Gorazda celkovo získalo 26 učiteľov.

Video záznam z ceremoniálu udeľovania cien si možno pozrieť TU:

 

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články