KUS Zvolen

Veľká noc v austrálskom rozhlase

Vo vysielaní slovenského programu austrálskeho verejnoprávneho servisu Radia SBS dnes 1. apríla 2018, vo Veľkonočnú nedeľu, odvysielaný bol zvukový záznam Kataríny Pucovskej o Veľkej noci vo Vojvodine. Krásne počúvanie a požehnané sviatky z redakcie SBS zasiela Andrej Bučko.

 

Veľká noc v austrálskom rozhlase

 

 

Výraz dokonať má dva základné významy: dokončiť, zavŕšiť, dokonať začatú prácu, a tiež aj skonať, zomrieť. O tom sú veľkonočné sviatky. Ježiš dokončil vykupiteľské dielo a umrel na kríži. Takto vysvetľuje posledné Ježišove slová na kríži doktor Ondrej Franka, riaditeľ Baptistickej teologickej školy z Nového Sadu a ozrejmuje podstatu diela dokonania, a zároveň aj pieseň Dokonané, ktorú zaspievala skupina Kresťanského evanjelizačného strediska z Báčskeho Petrovca.

V pokračovaní príspevku odznela gratuláciu evanjelického farára z Aradáča Vladimíra Lovása a Vladimíra Obšustu, farára evanjelického cirkevného zboru z Nového Sadu.

Príspevok si možno vypočuť aj na webovej stránke SBS austrálskeho verejnoprávneho servisu: https://www.sbs.com.au/yourlanguage/slovak?language=sk

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články