KUS Zvolen

Pokrajinský premiér navštívil Báčskopetrovskú obec

Predseda pokrajinskej vlády Igor Mirović 13. apríla 2018 navštívil Obec Báčsky Petrovec, kde si obzrel dokončovacie práce na obnove a posilnení cesty medzi Petrovcom a Kulpínom. Práce stáli celkovo 97 miliónov dinárov, z čoho prostredníctvom konkurzu z pokrajinskej pokladnice bolo poskytnutých 90,6 milióna, zatiaľ čo Obec vyčlenila 6,4 miliónov dinárov. Igor Mirović spolu s predsedom Obce Srđanom Simićom a riaditeľom kapitálových investícií Nedeljkom Kovačevićom v piatok navštívil aj základnú školu Jána Čajaka, kde pokrajina financovala výmenu vonkajších okien na prvom poschodí školskej budovy. Na tie účely bolo vyčlenených 8,9 miliónmi dinárov a Obec investovala milión dinárov.

 

Foto: www.vojvodina.gov.rs

 

Foto: www.vojvodina.gov.rs

 

„Pokiaľ ide o rozsah vykonaných prác na rekonštrukcii významných budov, za uplynulých pol druha roka sa dosť toho urobilo," zhodnotil Igor Mirović a dodal, že je celkovo spokojný s výsledkami dosiahnutými v Báčskopetrovskej obci. Pre významné projekty Pokrajina podľa jeho slov vyčlenila viac ako 200 miliónov dinárov.

"Dohodli sme sa, že v nadchádzajúcom období vykonáme rekonštrukcie športovísk v rámci petrovskej školy, a v priebehu roka budeme robiť na obnovení škôlok," povedal Mirović a ohlásil rekonštrukciu dvoch predškolských ustanovizní na území obce.

Predseda Báčskopetrovskej obce Srđan Simić zdôraznil, že Pokrajina v uplynulom roku a pol vo všetkých projektoch účinkovala s takmer 95 percent finančných prostriedkov, čo umožnilo ich plnú, rýchlu a efektívnu realizáciu.

Pokrajinský premiér navštívil i Business park v priemyselnej zóne a prevádzku na výrobu vakov, ktorá pôsobí v zóne.

 

 

 

O návšteve viac aj TU:
http://www.backipetrovac.rs/sk/vesti/poseta-predsednika-pokrajinske-vlade-igora-mirovica-opstini-backi-petrovac

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články