KUS Zvolen

Krajanský telerozhlas Košice 2019

V poradí už 17. ročník Tvorivej školy žurnalistiky Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí v novom formáte (na rozdiel od predchádzajúcich 15 ročníkov v spolupráci s Katedrou žurnalistiky FiF UK v Bratislave) už po druhý raz v samostatnej gescii ÚSŽZ a jeho partnerov, má od roku 2017 ambíciu v novom kreatívnejšom formáte nadviazať na predchádzajúce projekty ÚSŽZ a jej predchodcu - Domu zahraničných Slovákov, zároveň jej dať i novú kvalitu, obsah aj praktický dosah. V tomto roku sa tvorivé semináre, reportážne dni a aj samotná prezentácia prác redaktorov, reportérov a publicistov upriamuje v dňoch 21.-28. septembra v Košiciach na rozhlasovú a televíznu žurnalistiku, ako aj na oblasť tzv. nových médií vrátane internetových portálov.

 

Foto: Ľudo Pomichal

 

Foto: Ľudo Pomichal

 

Cieľom projektu je napomôcť odbornému a jazykovému rastu redaktorov, reportérov, publicistov, editorov, moderátorov a ďalších tvorcov v rámci zvyšovania kvality elektronických a internetových médií v slovenskom zahraničí. Zároveň aj prispieť k dosiahnutiu vyššej kvality a obsahu žurnalistickej profilácie a tvorby redaktorov krajanských médií.

17. ročník Tvorivej školy žurnalistiky - KRAJANSKÝ TELEROZHLAS KOŠICE 2019 sa riadi špeciálne pripraveným programom. V projekte sú od soboty 21. septembra 2019 v Košiciach zastúpení televízni a rozhlasoví tvorcovia, ako aj editori - redaktori nových/ internetových médií zo siedmich štátov: Kanady, Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Rumunska, Srbska a Ukrajiny.

Uvádza Ľudo Pomichal, garant 17. ročníka Tvorivej školy žurnalistiky za ÚSŽZ na webovej stránke ÚSŽZ a celý článok si možno prečítať TU: https://www.uszz.sk/sk/stranka/4756/v-kosiciach-sa-zisli-krajanski-televizni-a-rozhlasovi-redaktori-kameramani-a-publicisti-tvorcovia-a-editori-novych-medii-na-17-rocniku-tvorivej-skoly-zurnalistiky-uszz

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články