MOMS Kulpín

Memoriál Sašu Zavaroša

Včera v Maglići prebiehal volejbalový turnaj Memoriál Aleksandra Sašu Zavaroša, ktorý sa pôvodne mal hrať v Kulpíne, avšak na poslednú chvíľu ho z dôvodu „vyššej sily" presunuli z Kulpína do Magliću. Kulpínsky prvoligový celok riešil situáciu vďaka kolegiálnej pomoci VK Maglić, ktorý im pomohol usporiadať turnaj v ich školskej hale. Na turnaji sa zúčastnili celky súťažiace v Superlige a v Prvej lige Srbska, dva z Nového Sadu: VK Vojvodina II a VK Nový Sad a VK Futog a VK Kulpín. V prvom zápase VK Vojvodina porazila miestneho rivala VK Nový Sad výsledkom 2:0. Druhý zápas vyhrali Futožania, ktorí porazili VK Kulpín výsledkom 2:0. V zápase o tretie miesto Kulpínčania porazili volejbalistov Nového Sadu 2:0 a víťazom turnaja sa stal celok VK Vojvodina, ktorý premohol VK Futog 2:1.

 

Memoriál Sašu Zavaroša

 

Pred začiatkom volejbalového turnaja vedenie klubu za prítomnosti rodiny zosnulého Aleksandra Zavaroša položilo na hrob kvety. „VK Kulpín ďakuje VK Maglić, Základnej škole v Maglići a zamestnancom školy, ktorí usilovne pracovali a pomáhali, aby bolo všetko na vysokej organizačnej úrovni. Veľká vďaka patrí aj početnému prevažne maglićskému obecenstvu, ktoré potvrdilo, že milujú a vážia si dobrý volejbal." Uviedol predseda VK Kulpín Todor Radanov. Turnaj trval od 13.00 do 18.30 a víťaznú trofej si zaslúžene odniesol VK Vojvodina ll. Všetko prebehlo dôstojne a na závideniahodnej organizačnej úrovni. Treba tiež podotknúť, že všetci hráči VK Kulpína vyšli na ihrisko v čiernych tričkách so Sašovou podobizňou, pod ktorou bolo napísané NAVŽDY S NAMI a číslom 4 vzadu.

Pre VK Kulpín hrali: Boris Relota, Stanislav Zima, Daniel Peťkovský, Martin Lekár, Nemanja Petrović, Rade Petrović, Duško Babić, Nemanja Gajičić, Aleksa Grubešić, Darko Ćirić, Vuk Barišić, Aleksej Bojkov, Svetislav Nedeljković a Žarko Babić.

Po turnaji pre hráčov a hostí usporiadali v Loveckom dome v Kulpíne spoločnú večeru. Turnaj sa bude konať aj v budúcnosti.

 

Memoriál Sašu Zavaroša

 

Memoriál Sašu Zavaroša sa prvýkrát usporiadal v septembri roku 2020, po tom ako Sale Zavaroš, ktorý vyše desaťročie v Kulpíne trénoval volejbal, tragicky zahynul 6. júna 2020 na prípravách s kulpínskimi boxermi. Utopil sa v Drine pri Bajinej Bašte a pre rodinu, obyvateľov Kulína a volejbalový ako aj boxerský klub z Kulpína to predstavovalo nenahraditeľnú stratu: http://www.kulpin.net/o-kulpine/spolky-a-kluby/spolok-zien/22-aktuality/aktuality/10930-in-memoriam-aleksander-sasa-zavaros

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články