Poľovnícky spolok Fazan

Kulpin fest a Fire kick

Kulpin fest v minulom roku vystal a v tomto roku pokračoval vo svojej 12. edícii. Prebiehal na starej lokalite vedľa štadióna FK Kulpín. Hviezdou večeri bola populárna roková skupina Generacija 5. Tento pôvodne juhoslovanský bend založený v Belehrade roku 1977 a neskôr srbský, po desaťročnom prerušení práce sa vlani vrátil na scénu a v tomto roku oslavuje štyridsať rokov založenia. Početné mladé obecenstvo v minulej noci spolu s nimi spievalo ich známe hity Dolazim za 5 minuta, Samo najjači ostaju, Ti samo budi dovoljno daleko ... V rockovom rytme bolo aj vystúpenie skupiny Tribute Bijelo dugme, ktorá spieva výlučne piesne legendárnej skupiny Bjelo dugme. Tvrdší zvuk a rytmus nechýbal na začiatku festivalu, keď na javisko vystúpili skupiny Bolesna štenad a Muzika poludelih.

 

Kulpin fest

 

Kulpin fest

 

Kulpin fest

 

Hlavným organizátorom podujatia bol Svetozar Zare Govorčin z niekdajšej skupiny Lude krawe, ktorý sa včera na Kulpin feste predstavil so svojim novým bendom Turbo punk a Dragana Mišić.

Vstupné bolo 100 din. a všetok zárobok z predaja vstupeniek určili pre deti s osobitnými potrebami v báčskopetrovskej obci. Obec aj finančne podporila festival.

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Keďže nedávno vedľa kulpínskeho futbalového ihriska vybudovali terén pre plážový volejbal, v rámci festivalu včera prebiehal turnaj v beach volley a dnes v športovej hale základnej školy Jana Amosa Komenského usporiadali gala večierok bojových zručností amatérskych a profesionálnych MMA bojov. Na úvod dnešného programu vystúpili folklórne skupiny KUS Zvolen a KUD Metropolitu Stefana Stratimirovića z Kulpína.

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Fire kick

 

Organizátorom gala večierka bojových zručností bol klub Fire kick z Kulpína, ktorý podľa slov trénera a hlavného organizátora tohto zaujímavého a nekaždodenného podujatia Nikolu Vlaova, za dva a pol rokov svojho pôsobenia získali vyše 40 medailí, vytrénovali štyroch štátnych majstrov, štátneho reprezentanta, a vystupujú vo všetkých vekových kategóriách.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články