Šachový klub Kulpín

Kulpínske slávnosti

Tri podujatia zhrnuté do troch dní: Deň Kulpína, Predslávnosťové dni v Kulpíne (PDvK) a Svadba voľakedy a dnes, budú mať v tomto roku aj „bonus" program – literárnu besedu a ňou sa kulpínske oslavy rozšíria o ďalší deň. Trvať teda budú od štvrtka 25. júla do nedele 28. júla a majú už aj vstupné programy, ktoré sa usporiadajú týždeň pred týmito ústrednými podujatiami. Rock-punk festival Kulpin fest bude prebiehať 19. a 20. júla 2019 na štadióne FK Kulpín, s tým, že sa kemp otvorí už vo štvrtok 18. júla, a výtvarnícky tábor usporiadajú 20. júla 2019 v parku Dundjerskovho kaštieľa.

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Foto archív Martin Pucovský

 

Vo štvrtok 25. júla o 20,30 kulpínske oslavy štartujú v reštaurácii Lipa hudobno-literárnym večierkom túryLITERAtúry. Hosťami budú spisovatelia Klubu nezávislých spisovateľov zo Slovenska Miroslav Brück, Judita Kaššovicová a Juraj Šebesta a hudobník Miloš Železňák. Keďže tohtoročné kulpínske slávnosti budú venované architektovi Michalovi Milanovi Harmincovi najprv v piatok 26. júla o 20,00 vo veľkom kaštieli bude vernisáž výstavy fotografií Stavby Michala Milana Harminca a v sobotu tomuto svetoznámemu staviteľovi, kulpínskemu rodákovi bude venovaná aj slávnostná akadémia, ktorou si Kulpínčania a ich hostia zo Slovenska uctia jubileá 150 rokov narodenia a 55 rokov úmrtia M.M. Harminca. Predstavené budú dve knihy a do programu je zaradená i projekcia dokumentárneho filmu o živote a diele M.M. Harminca.

Na sobotňajšom gala programe vystúpia FS Petrovčan, KUS Zvolen, KUS metropolitu Stefana Stratimirovića a mužská spevácka skupina Lidovec zo Slovenska. Aj tohto roku sa očakáva príchod delegácie zbratanej obce Riečka.

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články