Spolok žien

Kulpínski volejbalisti a volejbalistky začali s prípravami

Od tejto sezóny volejbalisti V.K. Kulpín zapojili do ligovej súťaže aj ženský tím Ž.V.K. Kulpín. Mužské celky vo všetkých selekciách (seniori, kadeti, pionieri) naďalej súťažia vo zväzovom rangu, v Druhej zväzovej lige, skupina "sever" a ženský tím (seniorky a pionierky) štartujú v Druhej vojvodinskej lige. V pondelok 3. augusta začali spoločné prípravy na ihriskách F.K. Kulpín z dôvodu dodržiavania predpisov o povinnej vzdialenosti a budú tam trénovať ešte určitú dobu. Nateraz sú to kondičné prípravy a budúci týždeň si na pomocnom ihrisku postavia dve volejbalové siete na tréning s loptou. Keďže sa doterajší tréner Ján Lačok zo zdravotných dôvodov vzdal trénerskej funkcie, rozdelené boli aj trénerské úlohy: hlavným trénerom a vedúcim odborného štábu bude profesor Boris Relota, ktorý bude viesť všetky mužské výberové celky a pomocným trénerom bude Darko Ćirić, zatiaľ čo ženský tím bude viesť tréner Stanislav Zima.

 

Kulpínski volejbalisti a volejbalistky začali s prípravami

 

Kulpínski volejbalisti a volejbalistky začali s prípravami

 

Nateraz trénujú všetci spolu (neskôr v sále budú oddelení) pod „dirigentskou palicou" prof. Borisa Relotu. Rovnako ako to bývalo aj doteraz, čozväčša všetci hráči pravidelne prichádzajú na tréning. Mužský celok sa pokúsiť napokon postúpiť do Prvej zväzovej ligy, kým ženský tím sa vo svojej debutovej sezóne bude snažiť predstaviť sa v čo lepšom svetle. Poprajeme im veľa šťastia.

Vo V.K. Kulpín došlo k malým zmenám– Aleksa Grubešić prestúpil do V.K.Nový Sad, ktorý súťaží v Prvej zväzovej lige a našimi novými členmi a posilneniami sa stali Daniel Peťkovský z Kulpína, ktorý začal volejbal hrávať ako pionier v Kulpíne, tu hral 4 roky a potom mal kratšiu prestávku po ktorej hral za V.K.Mladosť z Báčskeho Petrovca. Jeho návrat do Kulpína potešil všetkých v klube, rovnako ako aj príchod 208 cm vysokého Petra Salatića z Republiky srbskej z obce Bileća – mladého sľubného hráča, ktorý prišiel študovať do Nového Sadu. Z V.K. Nový Sad (Prvá zväzová liga) do Kulpína prestúpil technik Nikola Emer. Všetci ostatní hráči sú u nás od skôr a tréner rozhodne, či bude niektorý mladší hráč zapožičaný do seniorského tímu, aby sa „zocelil" , keďže v súčasnosti je zaregistrovaných 26 hráčov.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články