Spolok žien

Početná kulpínska futbalová rodina

Šport alebo telesné cvičenie je nevyhnutné, ak chceme viesť zdravý život a vyhnúť sa určitým zdravotným problémom. Je to kľúčové, pokiaľ ide o dosiahnutie rozvoja po fyzickej aj psychickej stránke. Preto je dôležité, aby rodičia vštepovali svojim deťom lásku k športu a fyzickému cvičeniu už od malička. Radia tak odborníci, ktorí v súčasnej dobe šport propagujú aj z dôvodov, lebo sa deti čoraz menej hýbu a čoraz viac času trávia pred počítačmi, čo môže negatívne ovplyvniť ich rozvoj. V kulpínskom futbalovom klube sa pochvalne zmieňujú o spolupráci s rodičmi, ich uvedomelosti a obetavosti usmerniť deti na zdravú športovú dráhu. Aj vďaka tomu v klube majú okolo 50 malých hráčov vo veku od 6 do 11 rokov a za posledné dva roky sa v práci s deťmi veľa dosiahlo. Týmto spôsobom si pomaly budujú aj pevný základ, ktorý je aj veľkou zárukou, že si v Kulpíne vychovajú budúcich dobrých futbalistov a nebudú musieť vyhľadávať hráčov za chotárom.

 

Početná kulpínska futbalová rodina

 

Početná kulpínska futbalová rodina

 

Početná kulpínska futbalová rodina

 

„Vzhľadom na to, že sme za nereálnych okolností v minulej sezóne vypadli z „PFL Sombor" ako 11. tím z 18 klubov (z ligy vypadlo až 7 tímov), rozhodli sme sa výrazne omladiť mužstvo, byť oporou domácich hráčov a tým znížiť náklady pre cezpoľných futbalistov bez akéhokoľvek cieľa za každú cenu vrátiť sa do ligy, z ktorej sme nezaslúžene vypadli," hovorí predseda FK Kulpínu Nenad Zamfirović a dodáva, že momentálne súťažia v Medziobecnej futbalovej lige Báčska Palanka, kde sa umiestnili v hornej časti tabuľky.

„Máme schopné deti, ktoré už za toto krátke obdobie robia veľké pokroky a dosahujú fenomenálne výsledky na silných turnajoch po celej našej pokrajine a momentálne sú na 1. mieste v súťažnej lige „OFS Báčska Palanka," uviedol predseda klubu s poznámkou, že od apríla doteraz absolvovali zo 50 stretnutí v stovke priateľských, majstrovských či turnajových zápasov pod dohľadom trénera profesora Momčila Jovanovića. Klub sa deťom snaží poskytnúť rovnaké podmienky ako majú v tých najlepších futbalových školách v regióne. V budúcnosti do nich klub bude investovať ešte viac, aj pozornosti a aj finančných prostriedkov, pretože uvažuje dlhodobo.

„Treba si uvedomiť, že bez našich detí a neskôr domácich futbalistov v seniorskej súťaži nemôže fungovať žiaden malý dedinský klub so skromnými finančnými prostriedkami," uvažuje tak Nenad Zamfirović a dúfa, že aj lokálne a obecné orgány budú mať viac pochopenia pre ich činnosť.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články