Združenie športových rybárov Zubáč

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

Únia syndikátov osvetových pracovníkov Vojvodiny (ÚSOPV) vo štvrtok 11. júna o 12. hodine usporiada v Novom Sade, pred Výkonnou radou – budovou Banoviny, protestné zhromaždenie, ktorým vyjadria nesúhlas s vymenovaním úradujúcej riaditeľky v Základnej škole Ľudovíta Štúra v Kysáči. V rozhodnutí, ktoré podpísal predseda ÚSOPV Zvonimir Jović, sa pozývajú členovia, aby sa na proteste zúčastnili a na ten spôsob podporili boj o dôstojnosť osvetových pracovníkov, ktorý sa začal v Kysáči. Čo sa to v Kysáči udialo a čo rozvírilo hladinu, o tom náš jediný slovenský týždenník v Srbsku Hlas ľudu obšírne informuje na prvých stranách. A práve aj to informovanie ešte viac pobúrilo už rozvlnenú hladinu. Prinášame fotografie prvých niekoľkých novinových strán najnovšieho Hlas ľudu, kde si možno prečítať jednu stranu mince problému a tá druhá strana je zhrnutá v pdf dokumente pod fotografiami. Tam sú na 18 stranách chronologicky vyskladané reagovania niektorých opozičných médií, texty z facebooku a listy, ktoré sme dostali poštou.

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Protest v Kysáči a Hlas ľudu

 

Keďže sú reagovania na aktuálne udalosti písané a vysielané v slovenskom a srbskom jazyku, bez prekladu ich ponúkame v originálnom znení. Tak sa s problematikou bude môcť oboznámiť aj slovenský a aj srbský čitateľ. Prečítať si ich možno TU:

 

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+5 #1 RE: Protest v Kysáči a Hlas ľuduHornozemsky slovak 2020-06-12 19:57
Naozaj uz poodchadzali vsetci co by mali odvahu hodit kamen? V takejto podobe, si surovy (naschval malym), s vasou nespokojnostou utrie zadok a pritom sa vam sladko zasmeje do tvare. Lahko je mne takto delit pravdu ked uz tam nie som.. ale prave pre taketo veci tam uz nie som; vacsina z dolnozemskych sa uspokojila so stolickou co im sns dala a ostatnych sitno percent moze sediet a hladet.. pripadne ak ma naladi tak ist na protest ked sa zaziadaju aby ich surovy alebo podobni moralny prostituty ukazali, ze by im bolo lepsie predsa sediet doma. Takze bravo za rodinu dozivotneho cestneho predsedu Matici. A vsetci vi vy co ste na ich strane tak si uvedomte, ze vase deti doplatia skrze vas. Stastlivo.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články