Združenie vinárov a vinohradníkov

Delegácia z Bratislavy navštívila gymnázium v Petrovci

Delegácia zo Slovenskej republiky na čele s viceprimátorkou mesta Bratislavy MUDr. Ivetou Plšekovou a riaditeľom Múzea dopravy Ing. Ernestom Huskom pricestovala do Srbska na viacdňovú návštevu. Včera si vzácni hostia obzreli našu najvýznamnejšiu vzdelávaciu ustanovizeň, Gymnázium Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci. Privítala ich riaditeľka Anna Medveďová, ktorá okrem iného podčiarkla význam tejto našej 99-ročnej inštitúcie. Slovenské gymnázium v Báčskom Petrovci (v súčasnosti Gymnázium Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci) bolo založené 1. októbra 1919 a vyrástlo vtedy z takmer dvestoročných hospodárskych a kultúrnych tradícií juhoslovanských Slovákov.

 

Pred mega grafikou akademického maliara Pavla Čániho (Foto Annamária Boldocká Grbićová)

 

Pred mega grafikou akademického maliara Pavla Čániho (Foto Annamária Boldocká Grbićová)

 

Delegáciu z Bratislavy sprevádzal čestný predseda MSS Rastislav Surový. Hostia darovali do školskej knižnice vzácne knižné tituly súčasnej literatúry a časopisy.

Iveta Plšeková, zástupkyňa primátora Bratislavy, sa zajtra v Kovačici zúčastní na okrúhlom stole Umenie versus komercializácia – menšinové národy Panónskej nížiny, ktorý organizuje Galéria Babka pri príležitosti 21. februára, Medzinárodného dňa materinského jazyka.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články