Združenie vinárov a vinohradníkov

Mladí heroji „Youth Heroes"

V piatok bolo odmenených devätnásť najúspešnejších mladých ľudí zo Srbska, ktorí si výsledkami svojej práce zaslúžili titul mladých hrdinov. Špeciálnu cenu získala Dejana Bačko z Báčskej Palanky, majsterka sveta v parathekwonde v roku 2019 a viacnásobná vicemajsterka európskych súťaží v rovnakom športe. Táto mladá hrdinka je tiež študentkou posledného ročníka maliarstva a členkou združenia maliarov maľujúcich ústami a nohami. Ruky nemá, no nepripúšťa, žeby to mal byť dôvod na nečinnosť. Športuje, ba aj maľuje a dokazuje, že nielen láska, ale aj vôľa hory prenáša.

 

Foto archív Dejany Bačkovej

 

Foto archív Dejany Bačkovej

 

Foto archív Dejany Bačkovej

 

Foto archív Dejany Bačkovej

 

Foto archív Dejany Bačkovej

 

Konkurz „Youth Heroes" už štvrtýkrát vypísala nadácia EXIT a Naftový priemysel Srbska a jeho cieľom je podpora najlepším mladým odborníkom, umelcom a športovcom. Tohtoroční laureáti odkazujú, že treba meniť názor na svet a na každý problém sa pozerať ako na výzva. Byť optimistom – pohár je z polovice plný a nie z polovice prázdny. „Nemusíte byť skvelí, aby ste niečo začali, ale musíte niečo začať, aby ste mohli byť skvelými." Dejana Bačko, študentka záverečného ročníka Akadémie klasického maliarstva v Novom Sade, laureátka špeciálnej ceny Exit nadácie radí: „Používajte úsmev, aby ste menili svet a nedovoľte, aby svet zmenil váš úsmev." Formulka úspechu je podľa nej vytrvalosť. Každý pád nás má motivovať k novému úspechu.

 

Mladí heroji „Youth Heroes"

 

„Chceš ma poraziť? Ako, keď ja hrám svoju hru? Opusti túto hru a začni svoju vlastnú. Zameraj sa iba na seba, pretože každý človek je iný. Každý má iný talent a iné schopnosti," hovorí Dejana.

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+1 #1 RE: Mladí heroji „Youth Heroes"ria 2019-11-19 14:11
Krásne. Nádherná žena s radosťou a optimizmom v očiach...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články