Pamätníček

Z mosta do prosta...

„Hádam začnem od peňazí. Ak človek robí za ne, vždy je na niekoho odkázaný. Ak robí za pánbohzaplať, tak to robí z vlastnej vôle, ale hlavne podľa toho, ako to sám chce. Preto to aj vydrží robiť roky rokúce." Napísal to istý náš spolupracovník blahoželajúc nám vlani k desaťročnici tejto našej webovej stránky. K tej dekáde dnes pripájame ďalší rok. Jedenásť rokov kulpin.net kronikársky zaznamenáva udalosti tu vôkol nás a Vás. Aj vôkol Vás, ktorí nám zasielate informácie, pritom to urobíte za rovnakých podmienok, ako my čo robíme – teda súhlasíte s tým pánbohzaplať. Všetkým spolupracovníkom srdečne ďakujeme a ďakujeme aj tým, ktorí preberajúc naše články či fotky uvedú zdroj a napíšu autora. Treba mať čisto za sebou.

 

Z mosta do prosta...

 

Mať čisto za sebou.
Skús, hovor z prapočiatku. Ako ten,
čo zasial, zaoral a z každej brázdy
i smeť odfúkol, uveriac,
že všetko ostatné až potom príde.
Skús. Budeš smiešny.
Ale už iba smiešni
sú v poriadku. (Milan Rúfus)

O tomto webe a vlaňajšom jubileu TU: http://www.kulpin.net/archiv/22-aktuality/aktuality/10230-10-rokov-www-kulpin-net

Prečo vlastne robíme toľké roky zdarma?

Mnohokrát nám ľudia kládli tú otázku a najčastejšie pochybovačne krútili hlavou, že to nemôže byť pravda. Veď, kto by dnes robil niečo zdarma?! A ešte toľké roky?!
Odpoveď je jednoduchá: chceme písať o tom, čo tu na Dolnej zemi máme pekné, ale aj o ťažkostiach tunajších Slovákov, pritom objektívne informovať. Preto nemôžeme žiadať peniaze z NRSNM, z Obce, Miestneho spoločenstva...

Avšak, ruku na srdce, niekoľko rokov nám pomáhal Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí a dobre nám padlo tých pár sto eur, ktoré nám poskytli – nemuseli sme siahať do vlastného vrecka na zaplatenie priestoru na internete, či paliva. Posledné dva roky sme sa o tie prostriedky neuchádzali, dôvody nebudeme uvádzať, no aj ďalej sa snažíme robiť, koľko nám sily a financie dovoľujú. Nezazlievajte nám preto, že niektoré udalosti neodsledujeme.

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+2 #2 kde láska, tu aj odvaha...p. 2019-05-02 13:24
Blahoželáme, blahodarní na svetielku ktoré odoláva tme zbabelosti a rovnodušnosti.... p.
Nahlásiť administrátorovi
+3 #1 SRDEČNE ĎAKUJEMEVladislav Stanko 2019-05-01 16:46
Milá paní Katka Katarína Pucovská a vážený Martin,
Gratulujem a srdečne Vám ďakujem za 11 - ročnú kvalitnú a vytrvalú prácu Vášho: www.kulpin.net. I pre nás - krajanov z iných štátov to prináša aktuálne informácie z Dolnej zeme. Teším sa, že sa i v tomto roku stretneme v Srbsku, kde som už potvrdil podporu Vidovdanu i SNS - Slovenských Národných Slávností, ale i ďalších akcii a rád by som prispel i na činnosť: www.kulpin.net . S úctou Vladislav Stanko
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články