Podmienky používania

Zmizni od svojej ženy

Taxikár sa nevedel rozhodnúť pre jednu z dvoch žien. Rozhodol sa teda pre obe... Samozrejme, v istej chvíli z toho nastane popletená situácia. Pokým sa ona rozuzľuje vychádzajú najavo mnohé ďalšie zvrátené vzťahy v spoločnosti a bigamia v tom všetkom akoby ani nebola veľkým prehreškom. Ochotnícke divadlo KC Kysáč pri Ustanovizni pre kultúru a vzdelávanie Kultúrne centrum Kysáč túto komédiu nedorozumenia, pomenovanú Zmizni od svojej ženy (C. Rai), v režijnom spracovaní Jána Privizera, má na repertoári od roku 2017 a včera sa s ňou predstavilo v Kulpíne. Početní diváci sa dobre bavili a hercov odmenili srdečným potleskom.

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

S predlohou Zmizni od svojej ženy sa kysáčski ochotníci domácemu obecenstvu prvýkrát predstavili na 14. festivale Zuzany Kardelisovej v novembri 2017, kde ju zahrali mimo konkurencie. V súťažnej časti vystúpili krátko po premiére na 48. ročníku Prehliadky slovenskej ochotníckej divadelnej tvorby v Srbsku od 27. októbra – 05. novembra 2017 v Starej Pazove. Odborná porota tam udelila diplom za úspešné herecké výkony Branislavovi Čemanovi. Prvú reprízu na domácich doskách mali vo februári 2018.

S uvedeným predstavením kysáčsky súbor vystúpil aj na 21. ročníku Festivalu Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom v apríli 2018. Na festivale ocenenie za pozoruhodný mužský herecký výkon získal Miroslav Kolár za stvárnenie Bobbyho v inscenácii Zmizni od svojej ženy a Ochotnícke divadlo Kultúrneho centra z Kysáča získalo ocenenie za šírenie slovenskej kultúry v zahraničí.

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

Zmizni od svojej ženy

 

Osoby a obsadenie:
John Smith: Ivan Privizer
Mary Smithová: Anna Asodiová
Barbara Smithová: Ema Francistyová
Stanley Gardner: Branislav Čeman
Troughton: Dušan Francisty
Porterhouse: Miroslav Vrška
Bobby Franklin: Miroslav Kolár
Novinár: Saša Čižmánsky

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články