Podmienky používania

Súčasná epidemiologická situácia

V Obci Báčsky Petrovec v epidémii Covid 19 záverečne s 10. novembrom evidovali 20 prípadov nákazy a toho času je aktívnych sedem prípadov. Informuje úradujúci riaditeľ Inštitútu verejného zdravia Vojvodiny prof.Dr. Vladimir Petrović. V Staropazovskej obci v súčasnosti je infikovaných 13 osôb a v Kovačickej obci až 29 ľudí. Situácia sa každodenne zhoršuje. V Srbsku najnovšie za posledných 24 hodín pribudlo 2,823 nových prípadov a 14 úmrtí. Ani predpovede na nadchádzajúce dni nie sú potešujúce Dávajme na seba pozor!

 

Súčasná epidemiologická situácia

 

Epidemiologická situácia v obci Kovačica je nepriaznivá. Zvyšuje sa počet infikovaných, ale aj počet vyšetrení v Covid ambulancii v Kovačici. V súčasnosti je pozitívnych 29 ľudí a očakávajú ďalšie zvyšovanie počtu nakazených. Uviedol dr. Sorinel Živojin pre RTV Ok Kovačica. Najviac prípadov evidujú v Crepaji, až dvadsať, jeden v Uzdine, dva v Padine a po tri v Debeljači a Kovačici. Jeden pacient z Kovačice v nemocnici v Pančeve podľahol ochoreniu. Čoraz viac osôb je s vážnymi symptómami, no najviac je s mierne ťažkým klinickým obrazom. Takí pacienti väčšinou zostávajú v domácej liečbe. Do pančevskej nemocnice sa zasielajú stredne ťažké a ťažké prípady.

V Obci Stará Pazova koronavírusom je najnovšie infikovaných 13 ľudí, informovala RTV Stará Pazova na základe informácií z Ústavu verejného zdravia v Sremskej Mitrovici. Pre zvýšený príliv pacientov sú od dnešného dňa rozložené stany - čakárne pri vstupe do ambulancie v Starej Pazove a Krnješevcoch. Viac ako 100 pacientov bolo včera vyšetrených v covidových ambulanciách Domu zdravia Dr. Jovana Jovanovića Zmaja v Starej Pazove, Krnješevcoch a Surduku, čo je viac ako v predchádzajúcich dňoch, hovorí riaditeľka tejto inštitúcie Dr. Snežana Tabaković. Väčšinou prichádzajú ľudia na prvý test alebo kontrolný test. Lekári odhadujú, že infikovaných je viac, ale pre mierne príznaky sa nehlásia na klinikách ani nechodia priamo do nemocníc v Belehrade. Vzhľadom na nadchádzajúce chladné dni pred vstupom do Covid ambulancie v Starej Pazove a Krnješevcoch rozložili stany ako čakárne pre pacientov s Covidom.

Keďže je zajtra štátny sviatok Covid ambulancia v Starej Pazove bude otvorená od 8. do 13. hodiny. Aj v ostatných prostrediach Covid ambulancie budú pracovať nielen zajtra, ale aj vo víkendových dňoch.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články