Veľká noc v Kulpíne

Veľká noc v Kulpíne 2011/ Ускрс у Кулпину 2011

Veľká noc v Kulpíne 2011/ Ускрс у Кулпину 2011
 
Program záverečného dňa v poradí piateho podujatia Veľká noc v Kulpíne bude prebiehať v Poľnohospodárskom múzeu vo Veľkonočnú nedeľu. V ten deň sa vyhlásia víťazi najlepších vín a slovenských dolnozemských klobás a v pokračovaní bude verejná degustácia odovzdaných vzoriek. Vzorky na oceňovanie treba priniesť 16.-17. apríla do kulpínskeho Loveckého domu - dohodnuté bolo na schôdzi Organizačného výboru.
 
foto
 
Organizátorom podujatia je Združenie vinohradníkov a vinárov z Kulpína
 
 
Kvalitu vín a klobás budú hodnotiť odborné komisie. Záverečný program s vyhlásením výsledkov a koštovkou sa usporiada vo Veľkonočnú nedeľu, ktorá v tomto roku pripadá 24. apríla tak podľa gregoriánskeho ako i juliánskeho kalendára. Program sa začne o 17. hodine.
 
Viac o vlaňajšom podujatí v osobitnom bočnom okienku z pravej strany.
 
Uskrs u Kulpinu 2011
 
U nedelju 24. 04. 2011 povodom Uskrsa, koji se ove godine zajedno slavi i po julijanskom i gregorijanskom kalendaru, Udruženje vinogradara i vinara iz Kulpina organizuje manifestaciju "Uskrs u Kulpinu", odnosno ocenjivanje i degustaciju vina i domaćeg slovačkog kulena. Vina će ocenjivati medjunarodni žiri a kao i prethodnih godina i na ovu petu manifestaciju organizatori očekuju dolazak vinara iz Slovačke, Češke, Mađarske i Hrvatske. Kulen će predsaviti proizvođači iz okolnih slovačkih sela. Posle svečane dodele priznanja i diploma u podrumskim prostorima dvorca Dunđerskih održaće se zvanična degustacija vina i kulena.
 
Uzorci vina i kulena za ocenjivanje primaće se 16.-17. aprila u Lovačkom domu u Kulpinu.
 
Šire o prošlogodišnjoj manifeastaciji u posebnom bočnom odeljku s desne strane.
 

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články