ZO SLOVENSKA NAJVIAC ROZVOJOVEJ POMOCI SRBSKU

ZO SLOVENSKA NAJVIAC ROZVOJOVEJ POMOCI SRBSKU
 
Vláda Slovenskej republiky dnes schválila Národný program oficiálnej rozvojovej pomoci na tento rok, z ktorého najviac pôjde do Srbska. Dvojstranná rozvojová pomoc, teda priama pomoc Slovenska cez mimovládne organizácie, podnikateľský sektor alebo akademické inštitúcie, bude smerovať najmä do troch takzvaných programových krajín - okrem Srbska do Afganistanu a Kene.
 
Najviac peňazí pôjde do Srbska a to 1,6 miliónov eur. Pre Afganistan sa počíta s 550-tisíc eurami a pre Keňu s 560-tisíc eurami.
 
Vláda podporí projekty na budovanie občianskej spoločnosti, podporu vzdelávania, zdravotnícku starostlivosť a prevenciu chorôb, budovanie infraštruktúry a podporu malého a stredného podnikania.
 
Slovensko chce ďalej podporovať mikrogranty ako jednu z najdostupnejších foriem pomoci miestnym komunitám v prioritných rozvojových krajinách.
 
V Srbsku sa počíta so spoluprácou s vysokými školami na posilnení ich kapacít, ako aj s podporou reforiem v priemysle a energetike. Ministerstvo školstva má poskytnúť maximálne päť štipendií vysokoškolákom zo Srbska, Afganistanu alebo Kene.
 
zdroj: sita.sk

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články