Šéf slovenskej diplomacie podporil krajanov

Šéf slovenskej diplomacie podporil krajanov
 
Hľadanie možností na zlepšenie starostlivosti o krajanov bolo hlavnou témou stretnutia ministra zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka a predsedníčky Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Vilmy Prívarovej.
 
Minister M. Lajčák vyjadril jednoznačnú podporu úradu a ubezpečil o pripravenosti zastupiteľských úradov SR aj naďalej poskytovať všestrannú pomoc a súčinnosť v starostlivosti o našich krajanov v zahraničí.
 
Minister Lajčák sa zvlášť zasadzuje o urýchlené vyriešenie problému šírenia signálu slovenskej televízie na území Maďarska, Srbska, Rumunska a ďalších krajín, kde žije početnejšia slovenská komunita, ale aj o zabezpečenie kvalitných slovenských učiteľov v školách s vyučovacím jazykom slovenským.
 
Na stretnutí sa hovorilo aj o využívaní grantovej schémy a prostriedkov oficiálnej rozvojovej pomoci pri podpore krajanských komunít v Srbsku a na Ukrajine. Predsedníčka úradu V. Prívarová tiež informovala ministra o pripravovaných podujatiach na podporu rozvoja slovenských komunít v zahraničí.
 
www.foreign.gov.sk

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články