Letná škola žurnalistiky pre krajanov

Letná škola žurnalistiky pre krajanov
 
Podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič dnes o 9.15 hod. sa zúčastnil na otvorení 7. ročníka Letnej školy žurnalistiky pre krajanov, ktorá sa uskutočňuje v priestoroch A-klubu v Bratislave
 
Včera sa v Bratislave zišlo 12 krajanov účastníkov Letnej školy žurnalistiky. Týždenný kurz pre mladých slovenských žurnalistov aj tento rok pripravil Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Mladí žurnalisti sa počas kurzu zoznámia s mediálnym systémom na Slovensku a absolvujú rad prednášok aj praktických cvičení. Navštívia aj tlačové a elektronické média a rôzne kultúrne pamiatky.
 
Na tohtoročný kurz zavítali frekventanti z Rumunska, Chorvátska, Srbska, Ukrajiny a Švédska. ”Teším sa, že tu bude zastúpená fotografia a televízia, lebo vlani akurát mojou pripomienkou bolo, že to bolo zamerané iba na printové médiá, a ja som robila v televízii, tak mi jednoducho chýbala táto zložka,” konštatovala novinárka Vladimíra Dorčová zo srbského Nového Sadu. Na kurze je už po druhý raz a takýmto spôsobom sa chce zdokonaľovať v žurnalistike.
 
Študenti si počas letnej školy vypočujú prednášky na témy Od papyrusových zvitkov po knihu, Počítačová typografia pre novinárov, S kamerou a fotoaparátom v Modre a ďalšie.
 
Zdroj: Kancelárie podpredsedu vlády SR a portál slovacivosvete.com
hah

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články