Koniec letných prázdnín a zábav

Škola volá
 
Koniec letných prázdnín a zábav
 
V stredu 26.augusta, teda dva dni po Bartolomejovi - dokedy podľa ľudových múdrostí melóny chutia - evanjelická mládež v Selenči pre deti zorganizovala Melónovú zábavu.
 
foto
 
Zábava sa uskutočnila na trávniku pred galériou Dúha. Zoskupil sa tu veľký počet detí rôznych vekových skupín z celej osady. Priestor bol priliehavo vyzdobený, balónmi vo farbách melónov (červené a zelené) a pravda boli tu aj skutočné melóny. Deti sa kamarátili v rôznych hrách, ktoré prichystali katechétky, mládežníčky a Anna Valentová. Boli to rôzne starodávne hry, ktoré deti už skoro ani nepoznajú. Taktiež si zaspievali nábožné pesničky, prečítali biblické texty a vypočuli tiež poučnú rozprávku s nábožnou tematikou. V hrách si vyskúšali svoju šikovnosť. Nechýbali ani vyčítanky a hádanky vzťahujúce sa na melóny. Zábava sa vydarila a predstavovala ozajstný sviatok pre deti, ktorým vonkoncom nevadilo to, že sa sedelo a hralo na trávniku. Napriek teplému počasiu, deti prejavovali veľký záujem o všetky hry a s chuťou sa všetkých hier aj zúčastnili. Takejto peknej príležitosti žičilo aj pekné počasie. Dalo by sa povedať, že sa zábava páčila aj rodičom, keďže sa pekne bavili pozerajúc na túto udalosť a na svoje ratolesti.
 
foto
 
Nakoniec zábavy všetkým chutila táto letná sladká pochúťka. To bola asi najatraktívnejšia časť programu. Všetci si spoločne vychutnali sladké melóny, ktoré pre deti prichystali organizátori tejto nevšednej udalosti v Selenči.
 
Táto udalosť spestrila deťom posledné dni letných prázdnin a poučne a užitočne vyplnia dlhé letné dni. Určite aj organizátori boli spokojní s počtom detí, ktoré sa zúčastnili akcie a veríme, že im neubudne síl aby aj častejšie chystali pre deti takéto a podobné podujatia.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články