Výstava Zuzany Vereskej

 Výstava Zuzany Vereskej
 
foto
 
Pokrajinský tajomník pre prácu, zamestnávanie a rodovú rovnosť Miroslav Vasin včera v podvečerných hodinách v aule budovy Výkonnej rady Vojvodiny otvoril výstavu obrazov známej kovačickej insitnej maliarky Zuzany Vereskej. Pri tejto príležitosti sa pochvalne zmienil o autorkynom diele a hovoril aj o programe Výkonnej rady Vojvodiny pod názvom “Rok vidieckych žien”. Program vznikol v rámci rovnomenného globálneho projektu Spojených národov a to s cieľom zviditeľniť, afirmovať a promovať tvorbu žien v rurálnom prostredí na celej planéte.
 
“Kolorit a svetlo, ako aj radosť, ktoré sú časťou sveta na obrazoch našej veľkej maliarky Zuzany Veresky, nám pomáhajú v spoznávaní našej Vojvodiny, takej aká je a akú ju máme radi, multikultúrnej a osvetlenej toleranciou. Obrazy na tejto výstave svedčia o veľkom potenciály a tvorivej sile dedinských žien vo Vojvodine” – povedal Miroslav Vasin a zdôraznil, že táto výstava poputuje nielen po Európe, lež aj po USA. Ozrejmil, že ide o veľký projekt, ktorý sa začne 15. októbra a ktorý ponúkne celý rad projektov spätých s afirmáciou ženskej tvorby v našej pokrajine.
 
Výstavu, okrem Výkonnej rady pomohla i “Ženská vláda” a Galéria Babka z Kovačice, ktorej majiteľ Pavel Babka zahlásil, že UNICEF vytlačí pohľadnicu s obrazom Zuzany Vereskej.
 
Včera otvorená výstava obrazov je 37. samostatná výstava tejto našej známej maliarky a bude otvorená do 7. septembra bežného roku.
 
foto
 
foto

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články