10 nových prípadov prasacej chrípky, zavretá škola v Belehrade

10 nových prípadov prasacej chrípky, zavretá škola v Belehrade
 
V Srbsku za posledných 24 hodín registrovali 10 prípadov novej chrípky H1N1. Pre ochorenie na takzvanú prasaciu chrípku zavreli dnes prvú školu. Túto informáciu potvrdilo ministerstvo obrany. Vojenské gymnázium v Belehrade včera zatvorili po tom, ako u štyroch žiakov zistili nakazenie vírusom typu A(H1N1), ktorý spôsobuje ochorenie takzvanej prasacej chrípky. Srbsko tiež minulý týždeň zaznamenalo prvé úmrtie na toto ochorenie. Na následky prasacej chrípky v Kragujevci zomrela 46-ročná žena.
 
Nové prípady chrípky H1N1 za posledných 24 hodín registrovali v Čačku, Kraljeve a v Belehrade, potvrdil epidemiológ Branislav Todorović. On však mieni, že nieto miesta panike avšak sú dôvody na obozretnosť.
 
Predseda Pracovnej skupiny pre boj proti pandémii novej chrípky Predrag Kon vyhlásil, že epidemiológovia rozhodli nateraz nezavierať školy. On však rodičom odkazuje konzultovať lekárov ak u svojich detí zistia príznaky chrípky. Tiež radí nedovoliť deťom odchod do kolektívu, aby sa tak zabránilo nakazenie iných detí. Predrag Kon zahlásil, že v medicínskych centrách budú pracovať col strediská, kde sa budú poskytovať informácie o novom type chrípky.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články