ŠŤASTNÝ NÁM ROK 2010 !

ŠŤASTNÝ NÁM ROK 2010!
 
...Sú v ňom síce dve nuly, ale snáď bude lepší od toho predošlého. O tom predchádzajúcom napríklad Mlađan Dinkić vyhlásil: „ Verím, že ani Krkobabić nepamätá takúto krízu.“
 
Numerologicky je rok 2010 v znamení 3, čo opisuje slovo schopnosť, teda ak budeme využívať naše schopnosti, talent a odvážne riskovať, čaká nás úspech. Verili-neverili v astrológov,...dobre je mať nádej.
 
foto
 
 
Žijeme v spoločnosti, v ktorej nás už nič neprekvapuje, v ktorej sa ideály zviedli na špinavé politické dohody a obchody v mene vlastných záujmov a politikanstvo a neprincipielnosť sa stali novými spoločensky prijateľnými normami. Rôzne priestupky a porúšania zákonov neraz bývajú späté práve s vysoko postavenými osobnosťami.
 
Polícia síce niekedy aj zatkne jednotlivcov, avšak trestné prihlášky veľmi často zostanú len prihláškami. Predstavitelia Ministerstva vnútra sa aj verejne sťažovali, že nemá význam zatýkanie, keď si prokuratúra a súdnictvo nekonajú svoju prácu. Ale, od tohto roku začína pracovať nová sieť súdov , tak možno... dobre je mať nádej.
 
Mali sme nádej aj v bezplatné akcie a hľa, nesklamali sme sa. Už v týchto dňoch si budeme môcť vyzdvihnúť 5 akcií NIS-u, čiže 1.700 dinárov. Tí, čo sa rozumejú, radia nepredávať ich, pokým nezačne ich predaj na burze. Možno tak dostaneme našich sľubovaných 1.000 eúr.
 
Všetky nádeje nám však boli stroskotali v súvislosti so zrušením víz. A hľa, stalo sa!
 
Opačný prípad je s osobnými dôchodkami – dúfali sme, že nám bude lepšie. Pri zmrazených platoch a penziách možno nám ani tá vízová liberalizácia nebude veľa znamenať.
 
Už od 1. januára sa o 6 mesiacov zvýšila aj starobná hranica odchodu do dôchodku. Avšak, nateraz sa nečrtá vyrovnanie tejto hranice u mužov a žien.
 
Na sklonku roka sme dostali aj pokrajinský štatút a od začiatku tohto roka Vojvodina od republikových orgánov prebrala vyše 150 kompetencií. Velimir Ilić síce v novembri upozorňoval, že ak sa to stane, nevylučuje možnosť občianskej vojny. Čo na to povedať: takí sú už naši politici, bližšie im je riešiť problém agresivitou a bojom než slovom a politikou.
 
V tomto roku nás čakajú aj voľby do národnostných rád. Nateraz sa však do osobitných voličských zoznamov zapísal veľmi malý počet príslušníkov slovenskej komunity. Prečo je tomu tak? Prečo toľká ľahostajnosť? Či nie možno preto, že voliči tento náš najvyšší orgán nechápu vážne alebo ho považujú za zbytočný?
 
Okrem všetkého uvedeného, v tomto roku nás očakávajú zdraženia prúdu, čo bezpodmienečne znamená aj všetkého ostatného a tiež aj pokuty za priestupky v doprave.
 
ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 krko krko... krrrkaaaujka semy 2010-01-04 08:16
este im len Tomanka makanka chyba s nejakou luckato smejkavou vyhlaskou o zelenej vetve nasej... hhiiiihiii a s tymto veselym aj Milinka Sklabinska za pomoci i pesnickara Ladjka :evil:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články