Občania Kulpína nespokojní so spôsobom uvedenia samozdanenia

Petícia
Občania Kulpína nespokojní so spôsobom uvedenia samozdanenia
 Občania Kulpína, podpisovaním petície, vyjadrili svoj nesúhlas s tým, na aký spôsob Rada MZ Kulpín uskutočnila a potom aj na aký spôsob prebiehalo vyjadrovanie sa občanov na uvádzanie samozdanenia, bez organizovania referenda. Nespokojní občania petíciu odoslali do Obce Báčsky Petrovec, do Ministerstva pre štátnu správu a lokálnu samosprávu, do Ministerstva financií a na adresu Sekretariátu pre lokálnu samosprávu APV, so žiadosťou aby sa preskúmala a zistila ústavnosť a zákonitosť uvedenia samozdanenia bez uskutočnenia referenda.
Petíciu podpísalo 166 občanov, ktorí žiadali aby sa zvolalo Zhromaždenie občanov, na ktoré pozvali predstaviteľov Rady MZ Kulpín, aby im ako zodpovední činitelia v tejto osade odpovedali na otázky, ktoré sa vzťahovali na samozdanenie a touto cestou vyjadrili aj svoj nesúhlas s pôsobením Rady MZ Kulpín, ktorá ich sústavne ignoruje už 8 (osem) rokov.
Včera, 30. januára v miestnostiach KUS "Zvolen" sa zoskupilo asi 50 občanov a spred Rady MZ bol prítomný Branislav Cesnak, Zlatko Harminc ako aj obecný výborník Spasoje Prodanov. Je pravda že občania búrlivo reagovali a kládli početné otázky, ale ani Branislav Cesnak nebol o nič menej zhovievavý, dokonca, príliš sebavedome a povýšeným tónom sa obracal prítomným. Pravdepodobne zabudol, že ďakujúc im bol zvolený na miesto predsedu Rady Miestneho spoločenstva. Namiesto toho, aby hájil záujmy občanov, vyšiel im v ústrety a pokojným tónom a prístupom, vysvetlil čo sa deje, správal sa práve opačne.
Po ostrej výmene názorov medzi občanmi, Branislavom Cesnakom a Spasojom Prodanovim , aj jedni aj druhí sa zhodli, aby v pondelok, 1. februára Rastislav Králik ako obecný výborník podal písomnú žiadosť Rade MZ Kulpín o zvolanie Zhromaždenia občanov, s tým, že Rada MZ o 8 dní (od 1. febr.) odpovie buď áno, alebo nie, na podanú žiadosť.
Keď mohli čakať osem rokov - povedali si prítomní občania - počkajú aj tých osem dní a potom sa uvidí ako a čo ďalej. Od svojho úmyslu však neodstúpia.
Mgr. Mária Petrovićová

Komentárov  

+1 #1 Drzim palcenavstevnik 2010-02-01 08:09
Funkcionar reagoval povysene voci tym ktorych zaujmy ma hajit? ... Takeho cloveka okamzite z funkcie prec!

Neviem presne v com je problem, lebo v Kulpine nie som, ale bez ohladu na pricinu - pokial je clanok pravdivy - si takyto vystup funkcionar nesmie dovolit! Hanba!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články