150. VÝROČIE EVANJELIKCÝCH SLUŽIEB BOŽÍCH V BELEHRADE

150. VÝROČIE EVANJELIKCÝCH SLUŽIEB BOŽÍCH V BELEHRADE
 
V nedeľu 07. februára 2010 so začiatkom o 11:00 hodine v Belehrade v evanjelickom chráme v Zemune, Tošin bunar 2, sa budú konať slávnostné služby Božie evanjelických cirkevných a. v. zborov. Zbory tvoria veriaci Slovenskej evanjelickej a.v. cirkvi SEAVC v Srbsku a veriaci nemeckého evanjelického cirkevného a. v. zboru v Srbsku (Deutsche evangelische Kirche/Kirchengemeinde Augsburger Bekenntnis in Serbien-DEKAB).
 
foto
 
DreamPostcards.com
 
Bohoslužby budú venované 150. výročiu od začiatku hlásania v Belehrade kresťanstva evanjelikov augsburského vyznania. Pred 150. rokmi na tom území prví veriaci a. v. boli Nemci.
 
Slávnostné služby Božie bude odbavovať dôstojný pán Mgr.Th. Samuel Vrbovský, biskup SEAVC v Srbsku a evanjelickí kňazi.
 
Na slávnostné služby úradne sú pozvaní najvyšší štátni predstavitelia v Srbsku, predstavitelia iných vierovyznaní, veľvyslanci a tunajší členovia evanjelických cirkevných a. v. zborov: Slováci, Nemci, Srbi a evanjelici príslušníci iných národov.
 
Na slávnostných službách Božích organistom bude prof. J. Groffmann a sakrálne piesne zaspieva Komorný zbor Zvony zo Selenče pod taktovkou PaedDr Juraja Súdiho.
 
D. p. Dieter TUNKEL, nemecký kňaz a senior DEKAB v Srbsku na slávnostné Bohoslužby pozval veriacich, hostí z krajiny a zahraničia ako aj podpisovateľa tejto správy.
 
Vladimír Valent, Belehrad

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články