Návšteva ministra kultúry SR Mareka Maďariča našej krajiny

Návšteva ministra kultúry SR Mareka Maďariča našej krajiny
 
Zajtra na 4-dňovú návštevu našej krajiny pricestuje minister kultúry Slovenskej republiky Marek Maďarič. V prvý večer o 19. hodine v Historickom múzeu Srbska v Belehrade otvorí výstavu autorov Združenia slovenských výtvarných umelcov . Výstavu bude tvoriť 47 výtvarných diel 16. súčasných maliarov zo Slovenska, bude predajného rázu a otvorená bude do 12. marca 2010.
 
foto
 
Piatok je vyhradený pre bilaterálne stretnutia s ministrom kultúry Nebojšom Bradićom, ministrom pre ľudské a menšinové práva Svetozarom Čiplićom a ministrom náboženstva Bogoljubom Šijakovićom.
 
V sobotu predpoludním slovenský minister odcestuje do Kovačice, kde sa stretne s predstaviteľmi obce a navštívi Galériu insitného umenia a spomienkový dom Martina Jonáša. Cez poludnie pobudne v Novom Sade, kde ho prijme pokrajinský premiér Bojan Pajtić a v pokračovaní bude nasledovať stretnutie s predsedníčkou NRSNM Annou Tomanovou - Makanovou a podpredsedom Zhromaždenia AP Vojvodiny Martinom Zlochom. V Novom Sade minister Maďarič navštívi aj Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov. Návšteva Báčskeho Petrovca je stanovená na neskoršie popoludňajšie a večerné hodiny a začne sa stretnutím s obecným vedením. Nasledovať bude obchôdzka matice slovenskej a Galérie Zuzky Medveďovej. V Slovenskom vojvodinskom divadle si pozrie monodrámu Kontrabas.
 
Marek Maďarič je narodený v roku 1966 a zakončil Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Ministrom kultúry Slovenskej republiky sa stal v roku 2006. Je aj politicky orientovaný a v súčasnosti zastáva funkciu podpredsedu Smeru-SD.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články