Dialóg kultúr sa začal obrazom

Dialóg kultúr sa začal obrazom
 
Minister kultúry Slovenskej republiky Marek Maďarič včera večer v galérii Historického múzea Srbska v Belehrade otvoril výstavu Súčasné slovenské maliarstvo.
 
Minister kultúry Srbska Nebojša Bradića touto príležitosťou vyjadril presvedčenie, že sa vzťahy medzi Srbskom a Slovenskom ďalej upevnia, zveľadia a ešte viac rozšíria po podpísaní Programu kultúrnej spolupráce.
 
foto
 
Ministri kultúry Srbska a Slovenska, Nebojša Bradić a Marek Maďarič po dnešnom podpísaní Programu spolupráce v oblasti kultúry na obdobie rokov 2010-2013.(Foto www.kultura.gov.rs )
 
Podľa Programu spolupráca bude prebiehať na troch úrovniach: vo výmene informácií, vzájomnej výmene umelcov a výstav a prezentáciách slovenskej kultúry v Srbsku a srbskej v Slovenskej republike.
 
Slovenský minister Marek Maďarič na tlačovej konferencii vo Vláde Srbska zhodnotil, že podpísanie zmluvy predstavuje iba pokračovanie bilaterálnej spolupráce v oblasti kultúry, ktorá je tradične dobrá a živá. Tiež podčiarkol, že si hlboko váži všetko čo Srbsko robí pre slovenské etnické spoločenstvo vo Vojvodine.
 
Minister Maďarič zajtra navštívi Vojvodinu, presnejšie Kovačicu, Nový Sad a Báčsky Pečtrovec a v nedeľu ukončí štvordňovú návštevu Srbska.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články