Zasadali selenčskí matičiari

Zasadali selenčskí matičiari
 
V v Selenči mal svoje výročné a zároveň aj volebné zasadnutie MOMS.
 
Úvodom zasadnutia odznel kratší umelecký program v podaní žiakov základnej školy. Súčasný predseda MOMS Ján Šimoni úvodom privítal prítomných a hostí a potom v krátkosti ozrejmil navrhnutý rokovací program.
 
foto
 
Na členov pracovného predsedníctva boli zvolení: Juraj Berédi, Zuzana Fodorová a Jasmina Kováčová. Zapisovateľkou bola Mariana Častvanová. Správu za rok 2009 ako aj správu pre obdobie rokov 2005 až 2009 podal Ján Šimoni.V tomto období ako aj v minulom roku MOMS zaznamenal pozoruhodné aktivity. Najviac pracovala etno sekcia, ktorá je známa nielen v osade lež aj širšie. MOMS v uplynulom období úspešne spolupracoval so všetkými MOMS-ami, združeniami občanov, podnikmi a ustanovizňami v osade a v okolí. Vo svojom príhovore Ján Šimoni taktiež povedal, že je vypracovaný aj návrh plánu práce na rok 2010, ktorý sa možno bude musieť doplniť novými ideami a návrhmi, ktoré by mali prispieť k tomu aby aktivita MOMS-u bola ešte čulejšia a to nielen vo svojom prostredí ale aj v okolí a tiež aj v rámci Matice slovenskej v Srbsku. Správu dozorného výboru, ktorá sa hlavne vzťahovala na finančné prostriedky, podala Zuzana Fodorová. Túto správu prítomní aj schválili .Aj MOMS ako aj všetky združenia občanov zápasí s finančnými problémami. Aj keď je peňazí málo, predsa sa MOMS snaží vždy byť tam kde sa niečo deje a kde je potrebné reprezentovať svoje prostredie. Na listinu kandidátov pre Výkonný výbor MOMS bolo navrhnutých sedemnásť kandidátov. Z toho počtu, tajným hlasovaním boli zvolení jedenásti členovia. Po vyhlásení výsledkov hlasovania trojčlennej volebnej komisie, ktorá pracovala v zložení: Katarína Vrabčeniaková, Vladimír Kováč a Anna Kuteničová členmi Výkonného výboru sa stali:Viera Strehárská, Katarína Vrabčeniaková, Juraj Berédi, Zuzana Fodorová, Ján Šimoni, Zuzana Ďurčianská ml., Anna Provodovská, Vladimír Kováč, Anna Berédiová, Svetlana Zolňanová a Jasmina Kováčová. Členmi dozorného výboru sa stali Anna Petrášová, Mária Malinová a Juraj Grňa.
 
V mene Matice slovenskej v Srbsku prítomných na zasadnutí pozdravil a o aktuálnej situácii v MS sa zmienil podpredseda MS pre Báčku Vladimí Fekete. Taktiež sa o aktuálnych zmenách v Štatúte MS zmienil aj Ján Šimoni a v krátkosti o výsledkoch a význame zapisovania sa do osobitných voličských zoznamov hovorila Svetlana Zolňanová. S potešením na zasadnutí bolo konštatované, že sa Slováci v dostatočnom počte zapísali do osobitných voličských zoznamov a tak splnili podmienku na priame voľby.
 
Prítomní na zasadnutí si taktiež z novozvolených členov Výkonného výboru zvolili dvoch predstaviteľov na zasadnutie MS v Báč.Petrovci. V nadchádzajúcom období MOMS sa plánuje uchádzať prostredníctvom projektu o finančné prostriedky na vybavenie miestnosti pre potreby MOMS-u, ktorá by mala byť v dome kultúry.
 
Juraj Berédi Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články