Regionálna súťaž žien v prednese poézie a prózy

Regionálna súťaž žien v prednese poézie a prózy
 
V piatok 19. marca v Kulpíne sa usporiada regionálna súťaž žien pre Báčku v prednese poézie a prózy. Podujatie bude prebiehať v miestnostiach Spolku kulpínskych žien, v pivničných priestoroch pomocného objektu Poľnohospodárskeho múzea . Začiatok stanovili na 17:00 hodinu.
 
Regionálna súťaž pre Banát prebiehala v Kovačici a pre Sriem v Starej Pazove. Súťaží sa v 4. kategóriách: poézia 16-25 rokov a poézia vyše 25 rokov. Rovnaké vekové hranice sú stanovené aj v prednese prózy.
 
Finále súťaže sa bude konať v sobotu 27. marca 2010 v Báčskom Petrovci. Víťazky všetkých štyroch kategórií sa zúčastnia na 43. ročníku Vansovej Lomničky v Banskej Bystrici v apríli bežného roku.
 
Vansovej Lomnička je Festival umeleckého prednesu poézie a prózy žien, je to trojstupňová postupová súťaž, ktorej hlavným organizátorom a vyhlasovateľom je Únia žien Slovenska v Bratislave.

Komentárov  

+1 #1 VÝSLEDKY SÚŽAŽEnovinarka 2010-03-20 12:51
:-) V kategórii do 25 rokov v prednese poézie zvíťazila Tatiana Makanová z Hložian a v prednese prózy Vladimíra Kolárová z Kysáča. V kategórii žien vyše 25 rokov najlepšie boli Kulpínčanky a to v prednese poézie Mária Koruniaková a prózy Zuzana Pašićová. :cheer:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články