DIVADELNÝ VAVRÍN

41. Prehliadka slovenskej ochotníckej divadelnej tvorby
 
DIVADELNÝ VAVRÍN
 
Petrovec, 17. 04. – 25. 04. 2010 Počas 8. dní úhrne 12 predstavení a cena kompletu lístkov 300 dinárov.
 
foto
 

V sobotu 17. apríla prehliadku otvoria Staropazovčania s najúspešnejším predstavením z práve ukončenej pivnickej divadelnej prehliadky DIDA 2010, s inscenáciou VHV-ho drámy Keď dujú jarné víchre... V nedeľu až dve predstavenia zahrajú Pivničania, v utorok sa predstavia Palančania, v stredu Kulpínčania, vo štvrtok Kysáčania a Silbašania a piatok Kovačičania a Padinčania. Sobota a nedeľa budú patriť zahraničným súborom zo Slovenska a Maďarska.

Komentárov  

0 #3 RODINNÉ PRÍBEHYNAJKRAJŠIE 2010-04-28 06:26
Najprestížnejšiu cenu za najlepšiu divadelnú inscenáciu prehliadky Divadelný vavrín získalo Divadlo VHV scéna z Kovačice s predstavením Biljani Srbljanovićovej Rodinné príbehy v réžii Danky Hriešikovej. Víťazná inscenácia odcestuje na Scénickú žatvu v Martine a cesta bude hradená z prostriedkov NRSNM.
Cenu za najlepšiu réžiu získal Ľuboslav Majera za réžiu inscenácie Kataríny Mišíkovej Chodíte sem často? ochotníckeho divadla Janka Čemana v Pivnici. Cena za hlavnú mužskú postavu sa dostala Alexandrovi Bakovi za postavu dedka v inscenácii VHV Keď vejú jarné víchre Slovenského divadla VHV Stará Pazova a Strediska pre kultúru Stará Pazova. Cenu za hlavnú ženskú postavu získala Denisa Gáliková za postavu Mileny a cena za debut bola udelená Igorovi Košútovi za postavu Andriju a to obe v inscenácii Biljany Srbljanović Rodinné príbehy Divadla VHV scéna Kovačica. Cena za epizódnu postavu získal Jaroslav Litavský za postavu Jana v inscenácii VHV Keď vejú jarné víchre Slovenského divadla VHV Stará Pazova a Strediska pre kultúru Stará Pazova.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #2 sajo 2010-04-28 03:36
ano, gratulujem aj ja Kulpinčanom, ktorí sa zmohli urobit dobre predstavenie na rozdiel od DROMEDAROV, manzelskeho páru ČERNAKOVCOV, ktorí v Petrovci ROZDURILI dobrých hercov!!!!
Nahlásiť administrátorovi
+3 #1 Bravo!novinarka 2010-04-22 04:37
:D KUS-u Zvolen z Kulpína uznanie, že sa zmohli a predsa urobili predstavenie a blahoželanie na dobre vykonanej robote. Celkom dobre nás pobavili a zaiste významne obohatili prehliadku
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články