Hospodárska delegácia obce Stará Pazova na Slovensku

Hospodárska delegácia obce Stará Pazova na Slovensku
 
Predseda obce Stará Pazova Goran Jović na začiatku roka sa v Bratislave zúčastnil na tradičnom stretnutí Pazovčanov žijúcich v diaspóre. Delegáciu činili aj predstavitelia Rady Miestneho spoločenstva a Strediska pre kultúru Stará Pazova. Pri tej príležitosti veľvyslanec Srbska v Bratislave Dr. Danko Prokić pre pazovskú delegáciu usporiadal prijatie na ktorom bola dohovorená ich ďalšia návšteva po veľkonočných sviatkoch. Navrhnuté bolo, aby predseda staropazovskej obce na Slovensko priviedol hospodársku delegáciu.
 
K realizácii plánu došlo v týchto dňoch a hospodári a predstavitelia obce Stará Pazova dnes končia návštevu Slovenskej republiky. Počas pobytu na Slovensku nadviazali kontakty so slovenskými podnikmi v Bratislave, Trnave a Nitre a to hlavne v oblasti drevo spracovateľského a kovospracovateľského priemyslu ako aj v oblasti výroby anatomickej obuvi a v priemysle plastových hmôt.
 
Návštevu zorganizovalo Miestne spoločenstvo, Hospodárska komora ako aj veľvyslanectvo Srbska v SR. Okrem predsedu obce v delegácii boli aj predstavitelia piatich najsilnejších podnikov z obce Stará Pazova.
 
Kontakty budú pokračovať a už 21. mája na odvetnú návštevu Starej Pazovy pricestuje primátor Nitry.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články