SKUS-u Vinohrady nové priestory

Slankamenské Vinohrady 10. jún 2010
 
SKUS-u Vinohrady nové priestory
 
Dňa 11. júna 2010 o 9 hodine v priestoroch SKUS Vinohrady budú slávnostne otvorené nové priestory spolku. Priestory otvorí pán veľvyslanec Slovenskej republiky v Srbsku Igor Furdík. Rekonštrukcia priestorov sa uskutočnila vďaka podpory Malého grantu Slovakaid zo Slovenského veľvyslanectva a Obce Inđija. Sponzorsky prispela aj firma Padina Komerc – Pavel a Ruženka Štaubovci a PB Computers Stará Pazova a vďaka patrí Željkovi Čapeľovi a Božidarovi Pavlićevićovi.
 
foto
 
Otvorenia sa zúčastnia predstavitelia z kultúrneho, politického a spoločenského života: Daniela Ďurašová a Martin Markuš zástupcovia AERD, organizácie, ktorá napísala projekt a pomáhala pri vyhodnotení projektu, predsedstavitelia obce Inđija na čele z predsedom obce Goranom Ješitom, podpredseda zhromaždenia APV Martin Zloch a mnohi početní hostia.
 
Výsledkom projektu je zrekonštruovaná miestnost SKUS Vinohrady, vybavená modernou počítačovou technikou s rýchlym prístupom na internet. V tomto čase pripravujeme pre verejnosť počítačové kurzy. Vďaka projektu sa nakúpil nový nábytok, stoly, stoličky, počítačové stoly. Slovenský spolok má k dispozícií počítače, tlačiarne, videobim, ktoré využije pre rozvoj spolku a na vzdelávanie sa vo využívaní počitačov, nielen pre členov spolku. Priestory budú využívať deti v rámci školskej výučby a mládež. Kvalitné technické vybavenie a zvýšenie počítačovej gramotnosti tiež prispeje k intenzívnejšej výmene informácií o rôznych kultúrno-spoločenských podujatiach tak vo Vojvodine ako aj na Slovensku, čím by sa prispelo k upevneniu už vybudovaných vzťahov, ktoré náš spolok má so spolkami v matičnej krajine.
 
Naše poďakovanie patrí všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí nám pomohli v realizácií projektu. Osobitne naše ďakujem patrí Slovenskému veľvyslanectvu v Belehrade pánovi veľvyslancovi a Alenke Vargovej, ktorá nám metodicky pomáhala pri realizácii projektu a členom Rady Miestneho spoločenstva Slankamenské Vinohrady.
 
AERD - Asociacii za edukaciu a regionálny rozvoj za prípravu nielen úspešného projektu rekonštrukcie priestorov, ale aj za spoluprácu v písaní projektov. Vďaka Asociacii za edukaciu a regionalny rozvoj AERD, ktorá nám napísala projekty sme boli úspešní v získaní finančných prostriedkov z Úradu Slovákov žijúcich v zahraničí a získali sme 3 500 euro na Budárske dni, ktoré sa uskutočnia v druhý augustový týždeň, na ktoré Vás čo najsrdečnejšie pozývame už teraz.
 
Ján Maho

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články