Pánovi spievame spolu

Pánovi spievame spolu
 
Včera sa v selenčskom Dome kultúry usporiadal ekumenický koncert duchovných piesní pod názvom Pánovi spievame spolu.
 
foto
 
V Selenči Pánovi spievali spolu 10 zborov
 
Koncert zorganizoval Komorný zbor Zvony zo Selenče a na ňom sa zúčastnili Ozvena, a Mládežnícku skupinu Majestát Slovenskej evanjelickej a.v. cirkvi zo Selenče, Vokálno-nástrojovú skupinu Plamienky Rímskokatolíckej cirkvi zo Selenče, Zbor Rozanov, Gréckokatolíckej cirkvi z Ďurdeva, Zbor Glória, Evanjelicko-Metodistickej cirkvi z Kysáča, Zbor Maranatha Kristovej duchovnej cirkvi Báčskeho obvodu, Zbor Vesnik Adventistickej cirkvi, Mestký zbor Neven z Báču a Chór Vaznesenje Gospodnje Pravoslavnej cirkvi z Deronjov.
 
foto
 
Zvony zo Selenče
 
Aj napriek tomu, že Selenča bola v tento deň zahalená do smútku lebo sa rozlúčila navždy so svojimi dvomi relatívne mladými spoluobčanmi predsa sa obecenstvo zúčastnilo na tomto koncerte na radosť ako organizátora tak aj účastníkov. Milovníci zborového spevu a duchovných piesní určite prišli na svoje. Samým tým, že účastníci boli rôznych vierovyznaní aj piesne a spôsob prednesu boli rôzne s čoho diváci mali bohatý a pestrý umelecký zážitok. O úspechu ekumenického koncertu svedčili ožiarené tváre ako účastníkov tak aj divákov, ktorí nanajvýš spokojní opúšťali sieň domu kultúry. Bolo by dobre keby organizátori zotrvali v idei organizovať takéto večierky na ktorých by sa spievalo na česť a slávu Pánovi ale aj na radosť a potešenie milovníkov zborového spevu a duchovnej hudby. Koncert sa skončil spoločnou pesničkou všetkých účastníkov. Najlepšie o dojmoch z koncertu hovorí vyhlásenie dôstojného pána farára Andraša Šipeka, ktorý žijú a pracujú v Kanade a ktorý sa o koncerte zmienili slovami: Ja tridsať rokov žijem v Kanade ale takýto večierok som tam ešte nezažil.
 
foto
 
Gloria z Kysáča
 
Nezištnú pomoc pri organizácii koncertu poskytli aj Miestne spoločenstvo Selenča, Obec Báč, dekan Rímskokatolíckej cirkvi v Selenči Marian Dej, Hasičský spolok zo Selenče, pracovná sústava Slovan-progres, Vladimír Kováč ktorý mal na starosti zvuk a osvetlenie, a Višeslav Mitrović ktorý urobil video záznam koncertu. Koncert úspešne moderovali Mária Nosálová a Alexander Žiak. Zvony pre účastníkov prichystali priliehavé spomienkové darčeky a bohaté pohostenie a občerstvenie po koncerte. Mediálne koncert podporila Rádio Báčka- slovenské štúdio v Selenči.
 
foto
 
Ozvena z evanjelickej a.v. cirkvi zo Selenče
 
Všetci, či už účastníci alebo diváci mali iba slová chváli o koncerte. Určite všetkých tento večierok vyplnil duchovne lebo všetci spoločne spievali, či na javisku alebo v duchu tomu jedinému Pánovi na česť a slávu a na bohatý a nevšedný kultúrny zážitok, ktorý tento koncert daroval všetkým.
 
foto
 
Vesnik z Adventistickej cirkvi
 
Juraj Beredi - Ďuky

Komentárov  

0 #2 \"aby všetci jedno boli...\"Juraj Šefčík 2010-06-16 12:26
Konfesionálna roztrieštenosť kresťanského náboženstva nie je z vole Božej, ani z príkazu Biblie, je následkom vnútornej nevyváženosti samého človeka, preto je vzácne, keď ľudia hľadajú cesty k sebe, aj prostredníctvom nábožnej piesne. Veď, kto spieva dvakrát sa modlí - povedal Juraj Tranovský a Pán Ježiš sa v arcipastierskej modlitbe modlí ...aby všetci jedno boli... (Evanj. Jána 17,21) a som rád, že sa takéto podujatie dialo práve v mojej rodnej Selenči. Som hrdý!
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Krasne, predlzme a nech toho bude viacejJan Demiter 2010-06-15 06:35
Krasny clanok a krasna sprava. Povazujem ze po rokoch a "ohradnych murov" ktory nasi otcovia "museli" stavat okolo vierovyznani, prisiel cas, zeby sme mi BUDOVALY MOSTI ktore spajaju. Toto je jeden z nich. Dakujeme organizatorom a entuzijastom. Dobry Boh nech Vas bohate pozehna a vynahradi, ako ucasnikov, tak organizatorov a pisatela. Verim , ze je toto nie koniec ale predlzenie niecoho zapocateho este v 1994 roku v Selenci, ked vystupili niekolko skupin z niekolkich vierovyznani. Vtedy ako bi pred casom, teras v pravi cas. Pozdrav pre vsetkich citatelov a zvlast pre ucasnikov.
Mg.th.Jan Demiter
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články