Vojvodinská vláda pokračuje v podpore MSJ

Vojvodinská vláda pokračuje v podpore MSJ
 
V pokrajinskej Vláde včera podpísali zmluva o spolufinancovaní aktivít MSJ v roku 2010. Týmto sa iba pokračuje v poskytovaní podnetných prostriedkov, ktoré vyčleňuje pokrajinská Vláda - vyzdvihol pritom pokrajinský tajomník pre vedu a technologický rozvoj Dragoslav Petrović a dodal, že doteraz matičnú činnosť podporili s vyše 2 miliónov dinárov.
 
foto
 
Zmluvu podpísal pokrajinský tajomník pre vedu a technologický rozvoj Dragoslav Petrović a predsedníčka MSJ Katarína Melegová – Melichová (Foto: vojvodina.gov.rs)
 
Predsedníčka Matice slovenskej v Srbsku Katarína Melegová – Melichová povedala, že je toto už piaty rok čo MSJ úspešne spolupracuje s vojvodinskou Vládou a počas tohto obdobia realizovali viacero veľmi významných projektov. Spresnila, že ide o projekty vo vydavateľstve a organizovaní výstav a iných aktivít významných pre zachovanie kultúry a identity vojvodinských Slovákov.
 
foto
 
(Foto: vojvodina.gov.rs)
 
Po podpísaní zmluvy boli predostreté výsledky spolupráce v minulom roku. Ide o spoluorganizovanie vedecko-výskumného projektu Regionálne jazykové, literárne a kultúrne vektory v multikulturálnom diskurse: slovenská paradigma, monografiu Slováci v Šíde a správu o Stretnutí slovenských učiteľov SNS 2009.
 
foto
 
(Foto: vojvodina.gov.rs)
 
Na udalosti boli prítomní matiční predstavitelia a predstavitelia lokálnych samospráv obcí s väčšinovým slovenským obyvateľstvom, predstavitelia Oddelenia slovakistiky Filozofickej fakulty Univerzity v Novom Sade ako aj podpredseda Zhromaždenia APV Martin Zloch.

Komentárov  

-1 #1 sajko sarajlija 2010-07-18 17:28
ej kata kata, keby nebolo teba, bola by aj matica ako nacim , ale takto
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články