V báčskopetrovskom parlamente zotrváva famózne manželstvo bez lásky...

V báčskopetrovskom parlamente zotrváva famózne manželstvo bez lásky...
 
Pred rokom sme na tejto webovej stránke písali takto: „V piatok 24. júla 2009 vo veľkej sieni Obce Báčsky Petrovec odznelo 13. zasadnutie Zhromaždenia obce. Zdá sa, že táto 13. schôdza, uskutočnená v piatok, bola naozaj nešťastná. Žeby sa blížil rozvod...?“.........
 
............Za rok bolo zrealizovaných ďalších 13 schôdzí a veru ani 2x13, čiže dvojnásobok „smoly“ našim lokálnym národným poslancom nemohlo uškodiť. K rozvodu (žiaľ?) nedošlo. V báčskopetrovskom politickom hrnci tak aj po roku vrie, kypí a hlavne PRIHÁRA. A občania tejto obce už príliš dlho a veľmi draho platia neschopnosť či zaúčanie sa výborníkov demokracii.
 
Nevážnosť a potom aj nezodpovednosť akoby boli zakreslenými stanovami obecných poslancov. Na jednej schôdzi sa podľa tých pravidiel jednotlivým osobám odnímajú funkcie a už na ďalšej, alebo jednej z ďalších schôdzí sa odňaté mandáty a funkcie vracajú. A tak sa život v obci točí v uzavretom kruhu, nič významné sa nezačína, nik sa veľmi netrápi, že obec upáda, nikto sa nepohoršuje nad tým, že aj to začaté či urobené sa už pomaly zruinovalo...Veľké kapitálne investície, ktoré pred pár rokmi boli takpovediac bežnými, sa akoby - údajne pre ekonomickú krízu - stali tabu témou.
 
...Z druhej strany a z vyšších inštancií počuť však úplne inú rozprávku. Lokálne samosprávy sa totiž otvorene obviňujú, že málo využívajú prostriedky z predprístupových fondov EU.
 
...A ešte skôr sme boli aj poúčaní, že rovno z tých predprístupových fondov EU možno všeličo urobiť – len treba žiadať. ...Ale...aby sa tie prostriedky získali, treba vypracovať dobré projekty. To ďalej znamená, že treba aj robiť.
 
...Naši obecní poslanci nestačia pracovať a nestačia ani len rokovať o investíciách, projektoch, zveľadení obce... – veď aj rozpočet iba s „nadľudskou“ námahou napokon koncom júna schválili – keď sa musia nadýmať. Zaoberajú sa prevažne sebou a svojimi politickými stranami a život a problémy obce sa ich neveľmi dotýkajú. O ZODPOVEDNOSTI voči občanom sa im zrejme ani neprisnie. Veď oni nikomu nezodpovedajú a nik im nič nemôže. Oni sú dokonca „vyšší“ aj od štátnych orgánov.
 
Ministerstvo financií Republiky Srbsko zrušilo totiž rozhodnutie o samozdanení v Kulpíne, avšak na poslednej 26. schôdzi obecného parlamentu sa toto rozhodnutie republikového ministerstva, jednoduchými slovami povedané - vyhlásilo za neplatné. Kulpínčania teda samozdanenie budú platiť!
 
Ešte jedna maličkosť sa týka Kulpínčanov. Maličkosť preto, lebo ide o zanedbateľnú peňažnú sumu: z obecnej pokladnice bude vyčlenených neuveriteľných 20 000 dinárov na Festival slovenských lyrických piesní. Teda, takmer 200 € !!! A za tie peniaze predstavitelia obce budú ešte chcieť aj lístky v prvom rade (pritom sa budú veľmi dôležito tváriť) a uvedenie obce do zoznamu podporovateľov festivalu?!
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 Guest 2010-07-10 17:17
:s :sad: :o :-x :whistle:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články