ZMOKNUTÉ PDvK 2010

ZMOKNUTÉ PDvK 2010
 
Tohtoročné Predslávnosťové dni v Kulpíne, vzhľadom na skromné finančné prostriedky, boli tiež skromné, avšak na množstvo napršaného dažďa boli extrémne výdatné. Včera v Kulpíne napršalo až 60 litrov vody na štvorcový meter. Silný lejak sa spustil okolo 21. h a prerušil večerný gala program, ktorý prebiehal v parku Poľnohospodárskeho múzea. Obecenstvo a tanečníci zostali „zajatí“ pod slnečníkmi a prístreškami, kde márne čakali vyše hodinu, aby lejak utíchol. Lialo sa ako zo šafľa a zmoknutí boli aj tí, čo z vína ani len neokúsili a na chýrečnú koštovku vín kulpínskych vinárov pre mokrý odev neodišli. „Zmoknutí“ od vína však ani byť nemohli, keďže sa degustácia nakoniec ani neuskutočnila – napršalo aj do pivničných priestoroch, kde sa mala konať a v nich bolo zo 10 cm vody. Do nitky zmoknutí boli aj návštevníci Kulpin festu.
 
foto
 
Iba tí najúpornejší návštevníci Kulpin festu si po polnoci užili z dobrej nálady
 
Tohtoročný festival súčasnej hudby Kulpin fest 2010 oba večeri, aj v piatok aj v sobotu, prebiehal za daždivého počasia. Cez deň však bolo sucho, takže podujatia, ktoré sa usporiadali na otvorenom priestore, ako bola súťaž pionierov v love rýb na plavák, súťaž poľovníkov v streľbe do hlinených holubov, súťaž vo varení poľovníckeho paprikáša a prezentácia poľnohospodárskych strojov boli vcelku vydarené.
 
Najúspešnejšie celky v streľbe na hlinené holuby:
1. miesto Ledinci
2. miesto Petrovec I
3. miesto Hložany II.
 
Najúspešnejšie celky vo varení loveckého paprikáša:
1. miesto Fazan – Kulpín
2. miesto Zec – Kysáč
3. miesto Sokol – kulpínski rybári
 
Na paprikáši si pochutnali mnohí. Keďže vo varení súťažilo 21 družstiev (20 mužských a jedno ženské), samotných účastníkov bolo teda zo 200. Keď sa k tomu pridajú súťažiaci lovci v streľbe ako aj domáci poľovníci a pripočítajú ešte hostia, ktorí do loveckého domu prišli na obed, tak sa dostane úhrnný počet snáď aj 500 porcií. Ale,... kto by to aj presne vedel spočítať v takejto atmosfére. Počasie prekrásne, nálada veselá, hudba vyhrávala.
 
Vydarili sa aj vernisáže. Výstava obrazov skupiny kulpínskych maliarov KEBY bola otvorená v priestoroch kulpínskej fary a výstava kulpínskeho spolku žien Žena voľakedy a dnes v pivničných priestoroch Poľnohospodárskeho múzea, ktorý je daný Spolku žien z Kulpína na používanie.
 
Taktiež sa úspešne zrealizoval aj tradičný šachový turnaj Šachového klubu Kulpín a nevystali ani príležitostné bohoslužby.
 
Nebyť lejaku, obe kulpínske podujatia, ktoré počas tohto víkendu paralelne prebiehali: PDvK 2010 a Kulpin fest 2010, mohli byť podujatiami na zapamätanie. Škoda.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články