Koncert v kulpínskom kaštieli

Koncert v kulpínskom kaštieli
 
Dnes o 20:00 v kaštieli v Kulpíne usporiada koncert Komorný sláčikový orchester z Kijova – Česká republika. V programe sa zúčastní i Komorný zbor Zvony zo Selenče, žiaci hudobnej školy z Petrovca a účastníci letného zborového kempu, ktorý od včera prebieha v Petrovci. Na programe sú diela rôznych období. Vstup je voľný a všetci sú srdečne vítaní.
 

Letný zborový kemp je medzinárodný seminár pre slovenských hudobných pedagógov a zborových dirigentov, ktorý sa organizuje od roku 2005 v letných mesiacoch. Základným zámerom je zachovávať a zveľaďovať zborový spev a podnietiť prácu školských orchestrov. Kemp je organizovaný v rámci činnosti Asociácie slovenských pedagógov, autorkou a organizátorkou projektu je Anna Medveďová, profesorka hudby a zborová dirigentka na Gymnáziu Jána Kollára v Báčskom Petrovci.

Komentárov  

+3 #1 Lepo a slabo posecenoIvan Zafirovic 2010-08-11 08:11
Sticajem okolnosti bio sam i na ovom koncertu kamernog orkestra iz Ceske i hora Zvony iz Selence. Bilo je vrlo lepo i za usi i za oci. Steta sto je publike bilo tako malo, cak manje nego izvodjaca.
Meni je bilo zanimljivo da Kyjovski kamerni orkestar cine entuzijasti, amateri koji svoje slobodno vreme posvecuju ne toliko popularnoj klasicnoj muzici i manje poznatim kompozitorima. Takva posvecenost i ljubav je za svaku pohvalu. Nasi mediji bi o tome mogli nesto vise da pisu tj. emituju.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články