Đorđe Balašević & Panonska mornarica @ Opatija

Đorđe Balašević & Panonska mornarica @ Opatija
 
V sobotu 14. augusta 2010 duch Panónie, na meter od mora, v chorvátskej Opatiji, očaril 5-tisícové publikum, ktoré nebolo zvyknuté počúvať Đoleta za sprievodu tamburášov. V 20-člennom orchestri Panonska mornarica, okrem siedmych tambúr nechýbal ani klarinet, soprán saxofón, husle a harmonika. A na nej hral –samozrejme - Ondrej Maglovský.
 
foto
 
Đole Balašević a jeden z členov orchestru Panonska mornarica Ondrej Maglovský
 
foto
 
Panónske námorníctvo malo nádherné uniformy. Na fotke „mornár“ Ondrej Maglovský
 
Podľa písania chorvátskej tlače, takáto hudobná kombinácia, tzv. crossover, sa ukázala veľmi úspešnou. Koncert sa začal "Panonskim mornarom". Tlačenica v ten sparný večer bola maximálna a napriek tomu pôžitok z takmer trojhodinového koncertu bol absolútny. Nové aranžmány za hudobného sprievodu tamburášov umožnili publiku identifikovať sa so senzibilitou a obrazmi kantautorovho rodného kraja. Balaševićova hudba takto znela inak a pôvodnejšie a koncertný happening sa ukončil tiež netradične. Namiesto piesne Odlazi cirkus, Đole tentoraz zaspieval Slow Motion. Pred tým odzneli "Slovenska", "Protina kći", "Portret mog života", "Vasa Ladački", "Svirajte mi..." a "Ringišpil" zaspieval na žiadosť publika.
 
Kolorit a zvyky a zvuky Panónie sa v ten večer, ale aj v predchádzajúci a nasledujúci, keď bola tlačovka a premiéra Balaševićovho filmu o Vasovi Ladačkom, priam niesli celou Opatijou.

Komentárov  

0 #3 Guest 2010-08-25 04:22
;-) Bravo maestro
Nahlásiť administrátorovi
+1 #2 Guest 2010-08-22 11:59
:cheer: B) ešte ked si Ondrej svoju harmoniku na detskom voziku tahal do zakladnej školy nižšie ročniky, mi ako jeho spolužiaci sme vedeli že to dotiahne až tam, kde dnes je. Bravo Ondrej, hrda som že sme spolu chodili do školy.
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Guest 2010-08-20 17:27
:woohoo:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články