Svadba, voľakedy a dnes - Svadba, nekad i sad

11. 09. 2010 v Kulpíne
 
Svadba, voľakedy a dnes - Svadba, nekad i sad
 
Iba jeden deň po odhalení busty veľkého srbského vojenského veliteľa generála Đorđa Stratimirovića, ktorý veľkú časť detstva strávil v Kulpíne, v tejto osade sa usporiada ďalšie významné podujatie – Svadba voľakedy a dnes. Podľa vyhlásenia organizátora, a ním je Turistická organizácia obce Báčsky Petrovec, aj tohto roku Svadba bude prebiehať na najromantickejšom mieste vo Vojvodine, v kaštieli Dunđerských v Kulpíne.
 
foto
 
Pôvodne Kulpínska svadba sa prvýkrát usporiadala v roku 2006 (Foto Marica Šimová)
 
V poradí piata kulpínska Svadba sa začne v sobotu napoludnie slávnostným sprievodom a o 13:00 bude otvorená výstava tort na ktorej sa má zvoliť naj-torta. Módna prehliadka starodávnych svadobných šiat sa začne o 14:00 a o hodinu neskôr zo svadobnými zvykmi sa predstavia folklórne súbory. V podvečerných hodinách o 18:00 bude módna prehliadka súčasného svadobného odevu a voľba naj-nevesty. Na 20:00 je stanovená degustáciu vín a svadobné veselie s ohňostrojom.
 
foto
 
Svadobným hosťom býval aj odchádzajúci veľvyslanec SR v Belehrade J.E. Igor Furdík s manželkou Danielou. V strede stojí Katarína Zorňanová, predsedníčka Spolku kulpínskych žien, iniciátorka tohto podujatia (Foto Marica Šimová)
 
Međunarodna manifestacija SVADBA nekad i sad će se održati dana 11.09.2010. g. na najromantičnijem mestu u Vojvodini u dvorcu Dunđerski u Kulpinu
 
12,00 h Svečano otvaranje sa defileom 13,00 h Izložba svadbenih torti i izbor naj torte
14,00 h Svadbena odeća kroz istoriju - modna revija
15,00 h Svadbeni običaji - nastupi folklornih grupa
18,00 h Modna revija svadbene odeće i izbor naj neveste
20,00 h Degustacija vina i svadbeno veselje uz vatromet

Komentárov  

0 #2 Guest 2012-03-28 10:42
:sad: :o :confused: :cheer: B) :evil: :silly: :dry: :lol: :kiss: :D :Pinch: :sad: :shock: :-x :side: :-) :P :unsure: :woohoo: :huh: :whistle: ;-) :s :!: :!: :!: :!: :-?: :-?: :-?: :-?: :idea: :idea: :idea: :idea: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Guest 2012-03-28 10:41
:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :evil: :silly: :dry: :lol: :kiss: :D :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch: :Pinch:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články