MARATÓN

V piatok 3. septembra 15. premiéra SVD komédia
 
MARATÓN
 
Príbeh troch maratóncov evokuje životnú metaforu s jej príjemnými ale aj odvrátenými podobami. Je to brilantná komédia, ktorá nestráca na aktuálnosti, keďže témy, ktorými sa zaoberá sú večné, transparentné a rozpoznateľné. Traja bežci na chvoste vzbudzujú u nás nielen ľútosť, ale aj smiech, občas melanchóliu.
 
foto
 
Hra balansuje na pomedzí ambiciózneho začiatku a beznádeje konca, na ľudskej dohode, ale aj vášnivej závisti, zúrivosti a nenávisti. Cez peripetie a krízy sa dostávame k nádeji a katarzii. Na konci hry si celkom iste uvedomíme, že aj náš život nie je nič iné, len večný maratón, v ktorom sa úspech strieda s neúspechom, radosť so smútkom, komédia s tragédiou. (V.Fekete)
 
15. premiéra Slovenského vojvodinského divadla je komédia MARATÓN podľa textu Claude Confortèsa (preklad :Soňa Šimková) v réžii Vladislavy Fekete.
 
Hrajú: Andrej Matúš, Miroslav Babiak, Miroslav Fábry a Jaroslav Leporis (bubny). Scéna a kostýmy na starosti mal Đula Šanta a choreografiu Maja Grnja. Organizátor a inšpicient je Ján Pavlis. Šepkár: Jaroslav Vitéz. Úprava svetla: Miroslav Čeman. Pre svetlo je zadlžený Zdeno Medveď a pre zvuk Vladimír Petráš. Rekvizitárka je Mira Lainovićová.
 
Premiéra 3. septembra 2010.

Komentárov  

0 #2 ??? 2010-09-06 21:21
:cheer:
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Bravooonovinarka 2010-09-03 17:11
Predstavenie je fenomenálne. Rang profesionáneho. Bravo pre režisérku, hercov a ostatných, ktorí sa na predstavení podieľali.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články