Recepcia na Veľvyslanectve SR V Belehrade

Recepcia na Veľvyslanectve SR V Belehrade
 
Pri príležitosti Dňa ústavy SR slovenský veľvyslanec v našej krajine J.E.Igor Furdík s manželkou Danielou v priestoroch Veľvyslanectva SR v Belehrade dnes usporiadajú slávnostnú recepciu. Toto stretnutie, okrem pripomenutia štátneho sviatku SR, zároveň má byť aj rozlúčkou pána veľvyslanca, ktorý po takmer 5 a pol rokoch pôsobenia, odchádza z našej krajiny.
 
foto
 
Foto Ondrej Miháľ
 
foto
 
Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR RNDr Igor Furdík do Belehradu prišiel v máji roku 2005. Na webovej stránke tohto Veľvyslanectva sa návštevníkom prihováral týmito slovami:
 
Vážená návštevníčka, vážený návštevník,
 
vítam Vás na internetovej stránke veľvyslanectva Slovenskej republiky v Belehrade.
 
Veľvyslanectvo, ktoré mám česť viesť, pôsobí pre Srbskú republiku, Čiernu Horu a Macedónsku republiku. Sú to všetko veľmi zaujímavé krajiny, a to nielen z politického hľadiska, ale aj z hľadiska hospodárskeho, kultúrneho alebo turistického. Možno je to aj zbytočné pripomínať, pretože naše krajiny si boli aj v minulosti veľmi blízke a medzi ľuďmi pulzovali živé kontakty.
 
Veľvyslanectvo podporuje a podieľa sa na rozvoji bilaterálnej, vzájomne výhodnej spolupráce Slovenska so Srbskom, Čiernou Horou a Macedónskom, a to vo všetkých oblastiach ľudskej činnosti. Ako člen medzinárodných organizácií a zoskupení a s využitím svojich vlastných skúseností sa Slovensko snaží prispieť ku zvýšeniu stability, prosperity a k upevňovaniu rešpektovania ľudských práv v tomto skúšanom regióne. V neposlednom rade veľvyslanectvo napomáha implementáciu slovenskej rozvojovej pomoci pre krajiny regiónu.
 
Prosím, vstúpte ďalej a neváhajte sa na nás obrátiť s Vašimi podnetmi, či otázkami.
 
foto
 
Foto Ján Špringeľ
 
Počas svojho pôsobenia v našej krajine J.E. Igor Furdík ako aj manželka Daniela po sebe zanechávajú hlbokú stopu. Angažovali sa takmer vždy a všade a priam splynuli s našim národnostným spoločenstvom. Zúčastňovali sa na všetkých dôležitejších kultúrnych podujatiach a naplno sa angažovali v politickej, hospodárskej ba i športovej sfére. Neraz riešili i tie naše problémy, ktoré sa ich nemuseli týkať. Za to im patrí úprimná vďaka.
 
foto
 
foto
 
V najnovšom čísle nášho týždenníka Hlas ľudu redaktor Oto Filip uvádza rozhovor s J.E. Igorom Furdíkom kde pán veľvyslanec záverom hovorí:
„Vraciam sa do vlasti, kde budem ešte chvíľu pracovať na Ministerstve zahraničných vecí. Zrejme potom uvidíme, čo ďalej. Mám 63 rokov a mohol by som ísť do penzie, ale si myslím, že ešte môžem byť niečím užitočný a môžem sa čímsi aj zabaviť. Pre mňa je táto profesia určitým spôsobom aj koníčkom. Je to vlastne šťastie, keď má človek profesiu, ktorá ho napĺňa, baví aj ako hobby.“
 
foto
 
foto
 
Foto Ondrej Miháľ
 
Zaželajme pánovi Igorovi Furdíkovi a jeho rodine aj v ďalšom živote veľa šťastia a nech sa mu v práci darí ešte veľa, veľa rokov.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #1 pivoHenry Kinasky 2010-09-06 11:04
Clovek si brata a sestru nevybera, ale s kym pojde na pivo to hej... Nazdravie...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články