Inštalácia seniora Báčskeho seniorátu

Inštalácia seniora Báčskeho seniorátu
 
V nedeľu 19.septembra v evanjelickom chráme Božom v Selenči bolo slávnostne. V rámci nešporných služieb Božích v popoludňajších hodinách usporiadali inštaláciu zborového farára Vladimíra Valentu do funkcie seniora Báčskeho seniorátu. Uvedenie do funkcie vykonal dôstojný pán biskup SEAVC v Srbsku Mgr. Samuel Vrbovský za prítomnosti zborových farárov Báčskeho seniorátu ale aj vzácnych hostí, občanov Selenče a okolitých osád.
 
foto
 
Inštalácie sa zúčastnili aj predstavitelia obecnej a lokálnej samosprávy, predseda Obce Báč mr.Tomislav Bogunović, predseda Rady MS Selenča Juraj Grňa, riaditeľ pracovnej sústavy Slovan-progres Juraj Bocka a riaditeľka základnej školy PaedDr. Svetlana Zolňanová.
 
Najprv sa na začiatku služieb prítomným prihovoril zborový farár Vladimnír Valent, ktorý privítal všetkých vzácnych hostí a prítomných, ktorí sa zúčastnili služieb a potom nasledoval sám čin inštalácie. Kratší program pozostávajúci z príležitostných piesní a básne predviedli členovia domáceho speváckeho zboru Ozvena. V mene selenčského cirkevného zboru novému seniorovi zablahoželal dozorca Juraj Javorník. Slova sa ujal aj predstaviteľ rímskokatolíckej cirkvi v Selenči dekan Marian Dej, ktorý tiež v krátkom príhovore zablahoželal novému seniorovi.
 
Je to po prvýkrát v dejinách Selenče, že Selenča má zborového farára, ktorý je zároveň vymenovaný za seniora Báčskeho seniorátu. Vladimír Valent službu zborového farára v Selenči vykonáva už vyše dvadsaťpäť rokov a toto uznanie sa mu dostalo ďakujúc dlhoročnej, svedomitej a vzornej službe zborového farára, ktorú dosiaľ vykonával nie iba v Selenči.
 
Juraj Beredi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články