Kovačický október 2010

Kovačický október 2010
 
V piatok 01. októbra sa začalo tradičné podujatie Kovačický október. V tomto mesiaci Kovačica ponúkne množstvo akcií, koncertov, rôznych výstav, prezentácií kníh, kultúrno-umeleckých programov... Dnes napoludnie v Galérii insitného umenia slávnostne otvorili Októbrový salón obrazov členov Galérie a na Večierku slovenských evergreenov vystúpil tenorista Ivan Ožvát, sólista Opery Slovenského národného divadla v Bratislave.
 
Na koncerte Ivana Ožváta vystúpili i Kvetoslava Benková, Slovenka Benková - Martinková, Sabína Trbarová, Eva Petráková, Eva Omastová, orchester Rosička a mužská spevácka skupina Bohémi. Koncert spoločne zorganizovali Dom kultúry 3. októbra v Kovačici a Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov.
 
Zajtra na nádvorí ZŠ o 13:30 sa začne jarmok ručných prác a o 15:30 tortiáda. Naplánované sú i športové súťaže a večer o 20:00 koncert KUS Klasy zo Starej Pazovy.
 
V piatok 8. októbra o 18:00 v kovačickom Dome kultúry sa začne prvá časť detského festivalu slovenských ľudových piesní Rozspievané klenoty a jeho druhá časť bude v nedeľu 24. októbra.
 
Počas nasledujúceho víkendu, v rámci Detského týždňa v Kovačici budú hosťovať aj dva detské súbory zo Slovenskej republiky. V sobotu 9. októbra v Dome kultúry vystúpi detský súbor Kornička z Trenčína a v nedeľu 10. októbra Ratolesť z Detvy.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články