DA-ME (Danube media network)

DA-ME (Danube media network)
 
Dunaj je symbolom integrácie Európy a preto sa aj zrodila idea o spoločnej Dunajskej stratégii. V rámci nej sú naplánované spoločné aktivity vo všetkých odvetviach a segmentoch života v 14-tich krajinách tohto regiónu. Rádio-televízia Vojvodiny vypracovala projekt Dunajskej mediálnej siete DA-ME, ktorý by mal v oblasti informovania poviazať túto časť Európy. Na včerajšej ustanovujúcej konferencii v Novom Sade predstavitelia z Podunajského regiónu schválili túto iniciatívu.
 
foto
 
 
Idea mediálne poviazať všetky tieto krajiny sa zrodila vlani a Rádio-televízia Vojvodiny vypracovala najlepší projekt a bola i hlavným organizátorom trojdňovej Medzinárodnej konferencie Dunajskej mediálnej siete. Vojvodina ako multinacionálne a viacrečové prostredie a pokrajinský verejný servis, ktorý program vysiela v 10 rečiach, spĺňa tým všetky predpoklady byť mediálnym strediskom Dunajského regiónu.
 
foto
 
V rámci plenárnej časti konferencie prítomným sa prihovoril aj kovačický rodák, súčasný šéfredaktor slovenskej tlačovej agentúry SITA Pavel Urban (na fotografii s autorkou príspevku)
 
foto
 
Na konferencii DA-ME sa zúčastnili aj renomovaní novinári: Zdenko Cho a Ján Füle zo syndikátu novinárov zo SR a Juraj Bartoš z týždenníka Hlas ľudu
 
Na Ustanovujúcej konferencii, na ktorej bola schválená deklarácia Mediálnej siete Dunajského regiónu sa zúčastnil aj osobitný poverenec Európskeho parlamentu pre Srbsko Jelko Kacin a koordinátor Rady Podunajských regiónov a miest Peter Langer z Nemecka, ktorého včera zvolili za predsedu Stálej konferencie DA-ME siete.
 
Projekt DA-ME schválila Vláda Srbska a jej podpredseda poverený európskymi integráciami Božidar Djelić ako aj vojvodinská vláda.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články