Manažment (menšinových) festivalov

Manažment (menšinových) festivalov
 
Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov v spolupráci s Komisiou pre zveľaďovanie festivalov a kultúrnych podujatí Výboru pre kultúru Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny Vás pozývajú na prednášku na tému Manažment (menšinových) festivalov pod vedením Dr. Mileny Dragićevićovej – Šešićovej, šéfky Katedry UNESCO pre manažment v kultúre a kultúrnu politiku Univerzity umenia v Belehrade.
 
Prednáška bude venovaná problematike festivalov v Srbsku s dôrazom na festivalové tradície národnostných menšín, ktoré zároveň budú predstavené aj z hľadiska aktuálneho kontextu kultúry a jej súčasného prejavu. S cieľom podporiť a motivovať aktérov v kultúre aby zveľaďovali existujúce festivalové formy, na prednáške budú predstavené aj príklady dobrej praxe. Jedným z cieľov prednášky je aj prispieť k definovaniu kritérií na vymenovanie podujatí, ktoré majú osobitný význam pre zachovávanie, zveľaďovanie a rozvoj príznačností a národnej identity slovenskej národnostnej menšiny, a ktoré vychádzajú priamo zo Zákona o národnostných radách národnostných menšín (2009).
 
Preto pozývame dejateľov v kultúrnom a spoločenskom živote slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku aby sa zúčastnili prednášky, ktorú vedie špičková odborníčka v oblasti kultúrneho manažmentu. Bude to vzájomný dialóg, ktorý nám umožní definovať charakteristiky kultúrnych podujatí, ktoré sú kvalitné, reprezentatívne, účelové, v súlade s tendenciami súčasnej doby a ktoré tým najlepším spôsobom chránia, zveľaďujú a rozvíjajú kultúru slovenskej menšiny v Srbsku.
 
Prednáška sa uskutoční v utorok 21. decembra 2010 v miestnostiach Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov, Njegošova 16/II, Nový Sad so začiatkom o 14.00 hodine. Všetci sú srdečne vítaní.
 
Milina Sklabinská
riaditeľka
Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články