Štvorročná zhrnutá činnosť Klubu Kulpínčanov

Štvorročná zhrnutá činnosť Klubu Kulpínčanov
 
Dve busty: Janka Kráľa a generála Đorđa Stratimirovića a brožúrka Významní Slováci v dejinách Kulpína - je to hmatateľné, čo vzniklo za prvých 4 rokov činnosti Klubu Kulpínčanov. Toto mimovládne neziskové združenie Kulpínčanov a otvorené pre všetkých čo majú blízko k tejto osade, organizovalo aj humanitné akcie, literárne večierky a slávnostné akadémie. Tretiu bustu: Milana Hodžu, o krátky čas plánujú pripojiť k predošlým dvom. Kniha Významní Srbi v dejinách Kulpína je tiež zaplánovaná.
 
foto
 
Sú to zhrnuté štvorročné výsledky a plány do budúcna, tohto pomerne mladého združenia, ktoré na dnešnom valnom zhromaždení prítomným predostrel doterajší predseda Pavel Zima. V pokračovaní bola schválená aj finančná správa a zvolená staronová Správna a Dozorná rada a tajomník.
 
foto
 
foto
 
Klub Kulpínčanov bol založený v roku 2006. Idea o založení organizácie, ktorá sa bude zasadzovať za prosperitu tejto osady s bohatými dejinami, sa zrodila u profesora dejín Todora Radanova. Okrem neho v Správnej rade aj v nasledujúcom mandátnom období budú: Pavel Zima, Miloš Vlaov, Miroslava Govorčinová, Evica Marinkovićová, Ján Kišgeci a Pavel Gaža.
 
Po oficiálnej časti nasledoval kratší kultúrno-umelecký program, ktorý pripravila Tatiana Mitićová a v ktorom účinkovali žiaci kulpínskej základnej školy ako aj žiaci hudobných škôl, speváci a hudobníci.
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto

Komentárov  

0 #1 mdk 2011-01-24 17:25
Gratulujem na uspešnej činnosti a prajem veľa úspechov do budúcna!!! :-)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články